Ola Pola: Toyota Yaris GRMN beperkt tot 400 stuks, kost GT86 gelden

toyota-yaris-grmn_01

Met de sleuteloverhandiging gepland voor eind dit jaar sijpelen stilaan alle details van de Yaris GRMN hothatch binnen. Daarbij wordt stilaan duidelijk dat 'ie een stuk zeldzamer zal zijn op de openbare weg dan gedacht. Zo'n 400 stuks zeldzaam.

Dat las je goed, Toyota stak euro-emmers vol geld in de ontwikkeling van de Yaris GRMN om de heetste hothatch sinds jaren van het merk te beperken tot 400 stuks. Geen 400 stuks enkel voor Kontich of Laakdal, nee, 400 stuks voor heel Europa. Perverser nog is dat Tomorrowland-gewijs Toyota geïnteresseerden enkel mee kan geven zich schrap te zetten op 27 juli dit jaar om 18.00 uur, want dan gaan de orderboeken open op DEZE SITE. De eerste 400 gelukkigen kunnen er dus ééntje aanschaffen, al de rest mag een muurposter gaan ophangen in de slaapkamer.

toyota-yaris-grmn

Prijzen dan? 31.290 euro vraagt Toyota voor haar Yaris met 1.8 supercharged benzine (lees: blok dat Lotus ook in haar Elise gebruikt), sperdifferentieel en prestaties die een GT86 wandelen sturen. Serieus wat geld voor een B-segment hothatch. Al mogen we onze beide handen kussen, want onze Noorderburen mogen er maar liefst 46.490 euro voor neerleggen dankzij overheidstaksen. Ouch.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Optimus 10:29
afbeelding van Optimus

Ridiculous...

Wim 18:27
afbeelding van Wim

Hmm, zal wel heel goed moeten zijn :)

Marcelgrmn 17:40
afbeelding van Marcelgrmn

Ik heb er dus helaas ruim 46000 voor betaald maar is iedere euro waard .
Word geleverd feb/maart

suskewiet 09:04
afbeelding van suskewiet

proficiat :-)
Hou ons zeker eens op de hoogte hoe die rijdt ?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws