Officieel: Cupra Ateca (2018)

cupra-ateca-2018_02

Driehonderd paarden in je crossover, je moest voordien al gaan shoppen bij de premiumboys om daar kans op te maken. Volkswagen maakt geen Tiguan GTI? Dan maakt Seat toch gewoon een Spaans alternatief! De Cupra Ateca is geboren...

Inderdaad, Cupra Ateca, niet Seat Ateca Cupra. Want net zoals pakweg Abarth en Fiat is Cupra voortaan een submerk van Seat en de gehele Volkswagen groep. Nieuwe modellen gaan ze niet bouwen, ze gaan wel - zoals vroeger - bestaande Seats ver-Cupra-'en, ofziets. Enfin, zie je een Seat met een - laat ons eerlijk zijn - Transformers-logo van den Aldi, dan zouden we toch oppassen aan het stoplicht.

cupra-ateca-2018

Om het merk met een knal van je scherm te laten spatten is het eerste product de Cupra Ateca. Een 300 pk sterke crossover met vierwielaandrijving en 7-trapsautomaat. Inderdaad, een soort van Golf R in een hoogpotige Spaanse verpakking. Het klinkt verkeerd maar we vinden 'm best lekker. Het lijkt gewoon het project van één of andere tuner, met het dik bumperwerk en vier einddempers. Maar wel een project dat je gewoon bij Seat kan bestellen.

Jawel, met Performance-pack

Moest je trouwens denken dat Seat hier gewoon een geintje aan het uithalen is... niets is minder waar want één van de pakketten op de Cupra Ateca is het Performance-pack met opgewaardeerde remmen van Brembo, koolstofvezel accenten en Cupra kuipstoelen. Nogmaals, in je 300 pk sterke crossover.

cupra-ateca-2018

O ja, moest je interesse hebben in nog wat cijfertjes? Nul naar honderd in 5,4 seconden en een top van 245 km/u. Om te situeren; dat zijn cijfers die de Audi SQ5 en Volvo XC60 T8 in onze dragrace draaiden. Ga er echter maar prat op dat deze Cupra Ateca geen SQ5-gelden zal kosten.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws