Ford Mustang GT Bullitt komt naar Europa!

ford-mustang-bullitt-EU-2018

Je innerlijke Frank Bullitt kan je binnenkort ook in Europa loslaten met de reïncarnatie van zijn originele Mustang. Een wedergeboorte die 475 opwekt en - toch uitzonderlijk - zoals het originele filmexemplaar geen Ford-badge draagt.

Dat de One Ford-strategie soms zijn vruchten weet af te werpen. Want dankzij de keuze van Ford om elk model voor heel de wereld te bouwen kunnen we tegenwoordig een Mustang bij de lokale dealer gaan halen. De echt gekke versies zoals de Shelby GT350R blijven aan de andere kant van de plas. Ecoboost en GT, dat is al gek genoeg in Europa. Al krijgen we ook eindelijk een specialleke voor de kiezen, want Ford heeft beslist de gelimiteerde Mustang GT Bullitt ook naar onze contreien te halen.

De coupé is een eerbetoon én knipoog naar de Mustang die vijftig jaar geleden werd gebruikt in een achtervolgingsscène in filmklassieker Bullitt. Daarom ook een het Dark Highland Green kleurtje op de versie. Al kan je 'm ook in het zwart krijgen. Waarom je dat zou doen, daar hebben we het raden naar. Ook naar analogie met het origineel is dat de nieuwe Mustang Bullitt geen Ford-badges op de carrosserie draagt.

ford-mustang-bullitt-EU-2018

Redelijk uitzonderlijk want we dagen je uit één automodel te vinden dat standaard geen enkele badge van het merk draagt. Hoogstwaarschijnlijk is de vorm van de Mustang zo iconisch, dat de musclecar eigenlijk geen nood heeft aan de Blauwe Ovaal. Onder de kap de gekende 5-liter V8 die mag beschikken over 475 pk. Hoeveel exemplaren juist naar Europa komen is niet geweten. Als je weet dat 1 op de 10 verkocht Mustangs in Europa voor België is, dan hopen we dat er in ons land toch ook een handjevol exemplaren belanden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Rudi De Schrijver 16:05
afbeelding van Rudi De Schrijver

Legendarische wagen ,iets voor de echte autoliefhebber ,een hebbeding om te koesteren 40 jaar na mister cool has driven the car, waarschijnlijk prijzig maar dan ook een icoon

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws