Nieuwe Ford Mustang Bullitt heeft 475 pk sterke V8

08-ford-mustang-bullitt-2019

De geest van Frank Bullitt leeft opnieuw verder dankzij de nieuwe special edition 'Bullitt'. En uiteraard is hij Highland groen.

Objectief en technisch gezien was de legendarische achtervolging in de film Bullitt tussen de Ford Mustang en Dodge Charger lang niet zo spectaculair. Sterker zelfs, ze bulkte van de foutjes, zowel tijdens het filmen als de montage achteraf. Maar dat heeft de verder vrij matige film er niet van weerhouden immens populair te zijn geworden. Zozeer zelfs dat eender welke Mustang intussen synoniem staat met de film, en zijn bestuurder Steve McQueen aka Frank Bullitt, in het bijzonder. Speciaal voor de 50e verjaardag van de film heeft Ford nu een nieuwe versie van de muscle car gemaakt.

ford_mustang_bullitt

"When making a Bullitt, there are certain things it absolutely must have. It has to have the right attitude, it has to be unique in some way from a Mustang GT, and more than anything, it has to be bad ass." Lang geleden dat we dat nog in een persbericht lazen. Bad ass wil in dit geval zeggen dat er de 5.0-liter V8 Coyote onder de kap ligt. Deze werd voor de gelegenheid opgekieteld naar 475 pk. Mede dankzij een nieuwe inlaat, afkomstig van de Shelby GT 350, en een nieuwe uitlaat. Alle Mustang Bullitts komen bovendien met handgeschakelde zesbak. Save the manuals. Bij Ford hebben ze het begrepen.

ford_mustang_bullitt

In het zwarte interieur vinden we knipoogjes naar de originele auto zoals de schakelpook die ook hier op een biljartbal lijkt, en tal van groene accenten bovenop een aangepast welkomstscherm. De nieuwe Bullitt werd zopas voorgesteld op de autoshow van Detroit door McQueen's kleindochter Molly. Of de Mustang Bullitt eventueel ook naar Europa komt is niet geweten. Maar wat ons betreft zijn we zeker voorstander. Fingers crossed zoals ze aan de andere kant van de plas zeggen.

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 20:08
afbeelding van Wim

lang niet slecht

Techno Patat 19:03
afbeelding van Techno Patat

Ik zou het ermee doen zie! Kheb het sowieso wel voor die mustang en deze versie is het wel helemaal!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws