Officieel: Volkswagen I.D. R Pikes Peak (2018)

vw-id-r-pikes-peak-2018_01

Volkswagen trekt terug naar Pikes Peak en doet dat niet met een half gebakken voertuig. Wel deze I.D. R Pikes Peak, een speciaal voor het evenement geprepareerde racewagen die sneller is dan elke F1- en FE-wagen op de markt.

Om de aandacht te trekken naar de elektrificatie waar het merk volop mee bezig is heeft Volkswagen besloten na dertig jaar absentie terug naar Pikes Peak te trekken. Een mythische heuvelklim in de VS waarop snelle tijden rijden even belangrijk is als rondetijden halen op de Nürburgring. Het Belgische Gillet trekt er dit jaar ook trouwens naar toe.

Maar nu terug naar Volkswagen, die zullen de I.D. R Pikes Peak inzetten. Een racewagen met 680 pk en 650 Nm die moet tonen dat elektrische wagens ook knijtersnel kunnen zijn. Niet dat Tesla dit al niet eerder bewees. Met een leeggewicht van 1.1 ton heeft de Duitser alvast alles in zich om het nieuwe record voor elektrische wagens binnen te halen.

vw-id-r-pikes-peak-2018

Daarvoor zal coureur Romain Dumas 'm eerst wel zonder schade over het net geen 20 kilometer lange parcours moeten sturen dat 1.440 meter de hoogte in gaat. Moeilijk zal dat waarschijnlijk niet zijn, gezien de Fransman de laatste twee jaar (en in 2014) de snelste coureur op de bergklim was. Het record staat momenteel trouwens op 8 minuten en 57,118 seconden. 24 juni gaat Pikes Peak door, verwacht niet veel later een nieuw record van VW in de bus.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 13:42
afbeelding van Wim

toch wel de coolste elektrische wagen die ik al gezien heb :)

andre123 19:42
afbeelding van andre123

ze zouden beter hun energie steken in betaalbare electrische wagens

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws