Officieel: Volkswagen Golf GTI TCR Concept (2018)

vw-golf-gti-tcr-concept-2018_01

Niet de krachtigste, wel de rapste GTI, deze Golf GTI TCR. Momenteel nog een concept maar eind dit jaar moet het productiemodel met zijn volle 264 km/u bij de dealer staan.

Een familie op zich geworden, de snelle Golfs. Want had je vroeger de GTI, dan heb je tegenwoordig niet enkel de R als big daddy maar ook een GTI, GTI Clubsport, GTI Clubsport S en nu... deze GTI TCR. Het USP van deze laatste iteratie? De snelste zijn.
Dankzij een topsnelheid van 264 km/u die - jawel - vier eenheden hoger ligt dan de top van de Clubsport S.

vw-golf-gti-tcr-concept-2018

Hij mag er zich alvast de snelste Golf GTI mee kronen en moet een knipoog zijn naar de Golfjes die mee rijden in het TCR-kampioenschap. Voorin de gekende 2-liter viercilinder turbobenzine die in deze versie 286 pk en 370 Nm naar de voorwielen weet te sturen. Schakelen doe je verplicht via een 7-traps automaat met dubbele koppeling. DSG in Volkswagen-jargon. Achter de 18 - optioneel 19 - duims velgen opgewaardeerd remgerief dat net iets snediger in gebruik moet zijn dan die op de reguliere GTI.

Honingraatje

Opties? Natuurlijk. Zelfs om die 264 km/u te behalen, want standaard topt de TCR op 250 km/u. Verder kan je nog duiten neerleggen voor een sportonderstel met adaptieve dempers. Uiterlijk valt de GTI TCR dan weer te herkennen aan een subtiele bodykit, straffe einddempers en een - optionele - stickerset met een honingraatmotief.

vw-golf-gti-tcr-concept-2018

Eind dit jaar zal Volkswagen het productiemodel voorstellen. Al zal die uiteraard weinig verschillen van deze 'concept'.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws