Officieel: Volkswagen Golf GTI TCR Concept (2018)

vw-golf-gti-tcr-concept-2018_01

Niet de krachtigste, wel de rapste GTI, deze Golf GTI TCR. Momenteel nog een concept maar eind dit jaar moet het productiemodel met zijn volle 264 km/u bij de dealer staan.

Een familie op zich geworden, de snelle Golfs. Want had je vroeger de GTI, dan heb je tegenwoordig niet enkel de R als big daddy maar ook een GTI, GTI Clubsport, GTI Clubsport S en nu... deze GTI TCR. Het USP van deze laatste iteratie? De snelste zijn.
Dankzij een topsnelheid van 264 km/u die - jawel - vier eenheden hoger ligt dan de top van de Clubsport S.

vw-golf-gti-tcr-concept-2018

Hij mag er zich alvast de snelste Golf GTI mee kronen en moet een knipoog zijn naar de Golfjes die mee rijden in het TCR-kampioenschap. Voorin de gekende 2-liter viercilinder turbobenzine die in deze versie 286 pk en 370 Nm naar de voorwielen weet te sturen. Schakelen doe je verplicht via een 7-traps automaat met dubbele koppeling. DSG in Volkswagen-jargon. Achter de 18 - optioneel 19 - duims velgen opgewaardeerd remgerief dat net iets snediger in gebruik moet zijn dan die op de reguliere GTI.

Honingraatje

Opties? Natuurlijk. Zelfs om die 264 km/u te behalen, want standaard topt de TCR op 250 km/u. Verder kan je nog duiten neerleggen voor een sportonderstel met adaptieve dempers. Uiterlijk valt de GTI TCR dan weer te herkennen aan een subtiele bodykit, straffe einddempers en een - optionele - stickerset met een honingraatmotief.

vw-golf-gti-tcr-concept-2018

Eind dit jaar zal Volkswagen het productiemodel voorstellen. Al zal die uiteraard weinig verschillen van deze 'concept'.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws