Skoda Kodiaq RS heeft ringrecord te pakken

skoda-kodiaq-rs-ringtime-2018_01

Al moesten de Tsjechen daarvoor wel eerst een nieuwe segmentatie uitvinden. Waardoor de Kodiaq RS - jawel - de snelste zevenzitter is die ooit officieel over de Nürburgring werd gestuurd. Wat Skoda daar mee wil bewijzen?

Waarom weten we niet maar Skoda is van de daken aan het schreeuwen dat de op til staande Kodiaq RS echt wel een sportwagen is. Ook al is het eigenlijk een 7-zits SUV van zo'n 1.7 ton. Al hield dat de Tsjechen niet tegen om nog voor zijn introductie al een ringrecord op zijn naam te schrijven. Want de Kodiaq RS is nu al officieel de snelste 7-zitter over de Groene Hel. Meteen een kanttekening; met een tijd van 9:29.84 is de sportieve Kodiaq nog steeds 17 seconden trager dan een Jaguar S-Type 2.7 diesel uit 2004. Dat je dus echt fier moet zijn op die tijd...

skoda-kodiaq-rs-ringtime-2018

De specs

Het is dus maar hoe je het opklopt natuurlijk. Samen met het nieuws doet Skoda gelukkig ook wat meer specs uit de doeken. Zoals verwacht mag de Kodiaq RS de 2.0 BiTDI gaan gebruiken die ook al dienst doet in gerief van Volkswagen. 239 pk sterk is 'ie met een koppel van 500 Nm. Een Dynamic Sound Boost moet zorgen voor een mentaal sportief gevoel tijdens het rijden. Al is er ook technologie aan boord die de Kodiaq daadwerkelijk sportiever maken. Zoals een specifiek afgestelde vierwielaandrijving en een Dynamic Chassis Control.

En toch, toch kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat Skoda een grotere held maakt van deze Kodiaq RS dan hij eigenlijk is. Een vlotte SUV, hoogstwaarschijnlijk maar geen racemachine op hoge pootjes.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 8 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Techno Patat 11:20
afbeelding van Techno Patat

240pk is wat vroeger standaard in iedere ML250 cdi lag :D, zo een spectakel is dat niet! Eerlijk gezegd vind ik dat ze zich meer belachelijk maken door al dat ‘we maken een sportieve suv’ spelletje dat ze spelen.

De ‘kleinere’ rs’n hebben een prima naam opgebouwd ondertussen in hun bestaan. En dat kunnen ze volledig verpesten met 1 marketing ‘hype’ te maken die dan enorm tegenvalt...

tomtom 18:06
afbeelding van tomtom

Een ML250 Bluetec heeft maar 204pk, geen 240pk.

Techno Patat 03:14
afbeelding van Techno Patat

Oej inderdaad! Ik verwarde hem met die van m’n kameraad, gechipt doet hij 240 pk :D! Maar je hebt volledig gelijk, het is de ml350 die 240 heeft dacht ik dan?

tomtom 07:41
afbeelding van tomtom

Volgens sommige websites heeft de ML350 cdi een stuk of 260pk, dus weer iets meer.

Soit. =)

Techno Patat 10:56
afbeelding van Techno Patat

Dan kom ik tot de conclusie dat ik moet stoppen met reageren als ik moe ben en gewoon moet gaan slapen ipv snel nog even autofans te checken :D!

JRE 10:51
afbeelding van JRE

Ik kan me al meteen een vijftiental andere zevenzitters bedenken die deze Kodiaq in z'n hemd zouden zetten.

De gewone versie is een verdienstelijke comfortabele auto. Maar in de week dat ik hem had als huurwagen bedacht ik me vaak dat het quasi de minst sportieve auto was die ik ooit heb bestuurd.

JL 18:15
afbeelding van JL

"de snelste 7-zitter"

Binnenkort komt er nog een klassement voor de snelste rode 5-deurs hatchback met trekhaak met tennisbal en exact 7124 bouten M10 (niet op de trekhaak).

homanito 23:20
afbeelding van homanito

En toch had ik graag dat rondje op één van de 7 zitplaatsen meegemaakt.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws