BMW kondigt X3 M en X4 M aan (2018)

bmw-x3m-x4m-teaser-2018_03

De kogel is wederom door het heilige huisje, de M-familie krijgt er twee leden bij. Twee SUV's, de X3 M en X4 M. Het Duitse merk laat beide rakkers uit tijdens het DTM raceweekend aan de Nürburgring om te zien wat ze in hun mars hebben.

Natuurlijk zullen X3 M en X4 M niet deelnemen aan de wedstrijd. Wel mogen ze tussen de races door paraderen over het circuit. Om duidelijk te maken dat er twee nieuwe M-modellen aan zitten te komen. Die mogen dan aansluiten bij huidige line-up: M2 Competition, M4 en M5. Als purist kan je dan ook een beetje zeuren dat het zuur is dat deze SUV's een M-derivaat krijgen maar de nieuwe Z4 bijvoorbeeld niet.

bmw-x3m-x4m-teaser-2018

Enfin, de boekhouders bij BMW zullen heus wel uitgerekend hebben dat er een stuk meer vraag is naar sneller X3's en X4's dan naar nog snellere Z4's. Snel zullen de X3 M en X4 M zonder twijfel zijn. Daarvoor heeft BMW een nieuwe zes-in-lijn klaar staan die met gemak een pk'tje of 400 mag gaan los laten op de buitenwereld. Interessanter zal de toepassing zijn van het nieuwe M xDrive-systeem dat eerder debuteerde in de M5.

bmw-x3m-x4m-teaser-2018

Dat systeem laat in essentie toe om van de X3 M en X4 M pure achterwielaandrijvers te maken. Waardoor we naar potentiële SUV-hooligans van BMW kijken. Nog afgeplakt weliswaar, want de Duitsers geven toe nog volop in de ontwikkelingsfase te zitten.

bmw-x3m-x4m-teaser-2018
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws