Morgan dooft plannen EV3

Morgan EV3 productie

Het is niet allemaal feest, thee en scones bij Morgan, want het merk mag dan wel klaar staan om 110 kaarsjes uit te blazen, het dooft ook de plannen van de EV3. Je weet wel, de elektrische variant van de 3 Wheeler.

Het is alweer dik twee jaar geleden dat Morgan ons voor het eerste de EV3 toonde, de gekende driewieler van het merk maar dan met een elektrische aandrijving. Een eco-vriendelijk alternatief van het origineel zeg maar. Een product dat nu in de koelkast wordt geplaatst. Niet omdat Morgan er de zin niet meer van in zag maar omdat Morgan en toeleverancier van de elektrische aandrijving, Frazer-Nash Energy Systems, niet uit de kleine lettertjes geraakten rond de samenwerking.

De Britse sportwagenproducten geeft evenwel het idee van een elektrische Morgan niet op, al zal het nu intern een EV-team opstellen om de ontwikkeling in-huis verder uit te werken. Te meer omdat het merk al wel een nagelnieuw koolstofvezel kuip voor de elektrische 3 Wheeler heeft ontwikkeld. Een investering die niet gewoon verloren mag gaan.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws