Renault Clio: Na binnen, nu buiten!

renault clio 2019

Eigenaardige plaagcampagne hebben ze daar bij Renault. Want na het interieur in vol ornaat krijgen we nu de buitenzijde zonder maskeertape te zien. Wat blijft er dan eigenlijk nog over om officieel voor te stellen, Renault?

Jep, dit is 'm dan, de vijfde generatie Clio. Voor Renault zowat wat de Golf voor Volkswagen is, want de verkoop van de B-segmenter weet jaar na jaar hoge toppen te scheren. En Clio, dat is voortaan een te heet gewassen Mégane. Zo lijkt het toch, want het kleintje neemt serieus wat designtrekjes over van grote broer en parkeert ze op sterk aangepaste dimensies.

Stadsauto in het hart

Zo is Clio nummertje 5 zo maar eventjes 3 centimeter lager dan zijn voorganger. De lengte die nam dan weer af met 1,4 centimeter. Een stadsauto die niet uit zijn voegen barst, blij om te horen, Renault. Het gevolg natuurlijk van het nieuwe CMF-B-platform onder deze Clio. Dat laat toe dat de wielen wat verder naar de uithoeken kunnen worden geduwd en dat er binnenin stukken meer ruimte valt te rapen. Hoewel lager en korter groeit de koffer van de Clio toch met 26 liter tot 391 stuks.

renault clio 2019

Zoals de rest van de familie zal er helemaal bovenaan een Initiale Paris-uitvoering komen, op de plaatjes zien we ook al de RS Line-uitvoering. Die zal hoogstwaarschijnlijk de GT Line van de huidige vervangen en de link met de volbloed R.S. duidelijker maken. Wanneer we die R.S. juist zullen zien is nog niet duidelijk, al komt hij er zonder twijfel. Komt er ook; een plug-inversie van het stadskarretje. Benieuwd naar het interieur? Dat kan je HIER al bekijken.

renault clio 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Jelledr 14:16
afbeelding van Jelledr

Toegegeven, ziet er niet slecht uit. Toch liever iets meer creativiteit gehad maar als ze willen voort gaan op het succes van de 4, min of meer te begrijpen.

Ziet er tenminste iets beter uit dan de Megane.

Waxweazel 14:19
afbeelding van Waxweazel

Meer dan geslaagde auto.
Hopelijk komt er terug een station-variant van.

Veel zal wel afhangen van de motoren en de zuinigheid ervan in praktijk. Een hybrid is nu echt wel levensnoodzakelijk.

andre123 08:45
afbeelding van andre123

willen ze verkoopsucces herhalen zal die hybride er inderdaad wel komen.
hopelijk ineens een plug in

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws