Officieel: Aston Martin Rapide E (2019)

aston martin rapide e 2019

Ook Aston Martin draait het straatje van elektrificatie in. Echter niet met een compleet nieuwe auto, want het eerste elektrische model van het merk baseert zich op de ondertussen 9 (!) jaar oude Rapide Sedan. Een vreemde eend, die Rapide E.

Willen we trouwens helemaal correct zijn, dan moeten we zeggen dat Aston Martin de Rapide voor het eerst al in 2006 liet zien als concept. Waardoor deze eerste elektrische auto van het merk al 13 jaar op de teller heeft staan. Die bracht 'ie zo goed als door met een bronstige 6-liter V12 benzine onder de kap. Nu is het echter tijd voor (r)evolutie. Waardoor de V12 ingeruild wordt voor batterijkracht.

Rappe Rapide

Het resultaat is de Rapide E, een elektrische sedan met een elektromotor achteraan die goed is voor 601 pk en 950 Nm koppel. In de motorbaai ligt dan weer het accupakket van 65 kWh dat zijn peut richting die elektromotor mag sturen.

aston martin rapide e 2019

Aston Martin spreekt over een range van zo'n 320 kilometer en een sprinttijd naar de honderd in minder dan 4 seconden. Toegegeven; de huidige Aston Martin Rapide S met V12 geraakt niet verder op één tank en is niet sneller naar die drie cijfers. Het Britse bedrijf zal 155 exemplaren van deze Rapide E produceren. Waarna de opgedane ervaring verkast naar nieuw submerk Lagonda. Lagond wordt namelijk een elektrisch zijproject van Aston Martin waardoor het zelf nog V12- en V8-sportwagens op de markt kan brengen.

aston martin rapide e 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws