Officieel: Toyota Proace City heeft Franse genen (2019)

proace city 2019

Ook Toyota wil een deel van de Ludospace-koek, waardoor het een nieuw gezinsbusje lanceert. Die Proace City staat op de fundamenten van de Citroën Berlingo... en de Peugeot Rifter... en de Opel Combo Life.

Een PSA-product dus, deze Proace City. En daar is helemaal niets mis mee, want het trio Berlingo, Rifter en Combo Life zijn dé rakkers als het aankomt op moderne ludospaces. En heb je geen idee wat een ludospace juist is, dat is een bestelbusje omgebouwd voor personenvervoer.

De Proace City volgt uiteraard dat receptuur. Schuifdeuren en twee of drie zitbanken achterin. Want net zoals zijn PSA-broeders komt hij in twee verschillende lengtes. Ter info; 4,4 meter en 4,47 meter. Visueel krijgt de Proace City een hertekende snuit met Toyota-badge. Het interieur is identiek aan dat van de Citroën Berlingo... minus het Citroën-logo op het stuur uiteraard.

proace city 2019

Voorin deze Proace City geen hybridekracht, wel PSA-motoren. Het gaat dan onder andere over een 1.2-liter driecilinder turbobenzine tot een 1.5-liter viercilinder diesel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws