Subaru haalt stekker uit productie BRZ

Subaru BRZ productie einde 2020

De Japanse constructeur Subaru laat op zijn website weten dat de productie van de BRZ is stilgelegd. Nieuw bestellen kan dus niet meer. In ons land zijn er nog zeven exemplaren te koop, en dan is het ook hier over en out.

Wie nog een volledig nieuwe Subaru BRZ naar eigen smaak en keuze wil bestellen, is eraan voor de moeite. Subaru laat in een kort bericht op zijn Japanse website weten dat het geen bestellingen voor de fabriek meer aanneemt. Wel zijn er nog voldoende BRZ-modellen in stock bij de dealers, zegt het Japanse merk.

Bij ons zijn er nog welgeteld zeven nieuwe BRZ-exemplaren beschikbaar, zo laat de Belgische importeur weten. Het gaat om zeven van de vijftien exemplaren die ons land bestelde van de Final Edition. Het laatste gewone exemplaar van de BRZ is net verkocht, aldus de importeur.

De Subaru BRZ kwam gelijktijdig met zijn tweelingbroer, de Toyota GT86, in 2012 op de markt. Op een iets andere chassisafstelling en enkele logo’s na waren beide modellen identiek. Ook bij Toyota is de GT86 alleen nog uit stock verkrijgbaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws