Ioniq wordt submerk van Hyundai

hyundai ioniq subbrand 2021

Omwille van het steeds grotere doorwegen van de elektrische modellen op het autolandschap heeft Hyundai besloten om van Ioniq een submerk te maken.

Vandaag is Ioniq een model in het gamma van Hyundai. Niet zomaar eentje, met een hybride, plug-in hybride en elektrische variant geeft hij een breed spectrum van klanten wat ze willen. Binnen vier jaar wil Hyundai onder de merknaam Ioniq drie volledig nieuwe elektrische voertuigen aanbieden die ontwikkeld zijn door het submerk.

drie modellen

Dat ze daar niet bij de pakken blijven zitten zag je in 2019 al, toen Hyundai de 45 Concept liet zien op de IAA in Frankfurt. Die zal zijn conceptvormen vertaald zien worden in de Ioniq 5, en grotere broers. De 5 wordt de échte productieversie van de 45 Concept in 2021, waarna de 6 een elektrische sedan zal worden die in 2022 op de markt komt en gebaseerd is op de Prophecy Concept. De 7 wordt een grote SUV, die pas in 2024 op de markt zal komen. Als we tegen dan nog van grote SUV's houden natuurlijk, al zal dat voor Amerika wel nog een tijdje de grote liefde blijven.

Het verhaal is een beetje gelijklopend met Polestar, dat het van 'versie' bij Volvo schopte tot een eigen submerk met modellen die ook eenvoudigweg genummerd zijn. Ook bij Volkswagen gaan stemmen op voor een elektrisch submerk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws