Officieel: Hyundai Ioniq Hybrid & Plug-in Hybrid facelift (2019)

hyundai ioniq facelift 2019

Met al 600.000 verkochte exemplaren sinds zijn lancering in 2016 is Hyundai meer dan blij met de verkoop van haar ecologische Ioniq. Om de verkoop aan te houden lanceert het merk nu een opgefriste versie van de Hybrid en Plug-in Hybrid die dit najaar op onze markt verschijnen.

Een unicum in autoland, de Hyundai Ioniq. Want het is de enige auto ter wereld die je kan krijgen als hybride, plug-inhybride of als een puur elektrisch model. Die eerste twee krijgen al twee jaar na lancering een opgefriste versie. Met aangepaste styling en nieuwe technologieën. Vooraan tekent vanaf de facelift alvast de laatste generatie van de Cascading grille present. Samen met herwerkte led-koplampen oogt de Ioniq daardoor plots een stuk stoerder. Al dragen de straffer geaccentueerde luchtsleuven naast de grille daar ook toe bij.

Piep je achteraan, dan zie je eveneens een herwerkt lichtsignatuur. Drie nieuwe kleuren (Fluidic Metal, Electric Shadow en Liquid Sand) moeten de facelift nog wat verder onderscheiden van het huidige model.

Geen inch te weinig

Stap je in, dan kan je niet voorbij het - evenwel optionele - 10,25-duim infotainmentscherm kijken. Android Auto, Appel CarPlay en Hyundai Live tekenen uiteraard present. Op z'n Tesla's kan de Ioniq voortaan over the air updates ontvangen. De toekomst is nu, ook in een Hyundai.

hyundai ioniq facelift 2019

Over toekomstmuziek gesproken, Hyundai is er fier op dat ze de Ioniq Hybrid en Plug-in Hybrid uitrusten met GDM. GD-watte? "Green-zone Drive Mode". Een systeem dat automatisch lage emissiezones / groene zones zal herkennen en zonder invloed van de chauffeur meer energie van de elektromotor zal gebruiken. In het geval van de plug-in spring hij gewoon op de elektrische modus.

En de batterij?

Daarnaast pronkt Hyundai met one pedal driving, Autonomous Emergency Braking en Lane Keep Assist. Blijf het stil over; de batterij. Via gelekte info weten we namelijk dat de Ioniq Electric een batterij-upgrade krijgt bij zijn facelift. En hoewel aangenomen wordt dat ook de (plug-in)hybride een update zou krijgen op accuvlak blijft het verrassend stil bij Hyundai. Waardoor er misschien geen update op aandrijfvlak later dit jaar naar de showroom rijdt.

hyundai ioniq facelift 2019

Meer info krijgen we zonder twijfel tijdens het autosalon van Genève in maart. Vanaf het najaar rolt de facelift dan de dealer binnen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws