Hyundai: 45 en Prophecy worden EV-pilaren van het merk

Hyundai EV plans 45 Prophecy

Hyundai heeft allerminst de boot van alternatieve aandrijvingen gemist. Want voor hybride tot waterstof kan je bij het Zuid-Koreaanse merk terecht. De hoofddesigner van het merk laat nu weten dat de productieversie van de 45 & Prophecy Concept zullen dienen als twee EV-pilaren voor het bedrijf. Stiekem de opvolgers van Kona en Ioniq Electric? Ja en nee.

Er is momenteel geen automerk op de markt dat zo'n uitgebreid aanbod aan motorisaties weet aan te bieden dan Hyundai. Klassieke benzine, diesel, mild hybrid, plug-in-hybrid, full electric, waterstof... noem het op en Hyundai heeft het in haar showroom staan. De Kona Electric en Ioniq Electric vormen momenteel het hoekje van de EV's, binnenkort komen daar meer uitgesproken modelletjes bij. Of iets juister: vervangen die de huidige EV-line-up.

Tegen de trend

In een gesprek met AutoExpress liet hoofdverantwoordelijke van Hyundai's designcenter, SangYup Lee, weten dat de 45 Concept en Prophecy Concept een voorbode zijn van een nieuwe generaties Hyundai. Auto's die als statement designtechnisch niets met elkaar hebben te maken. Volgens Lee is het namelijk dat norm dat al je auto's een familiegezicht en designkenmerken delen. Het designhoofd wil nu bewust tegen die trend ingaan.

Hyundai EV plans 45 Prophecy

Het resultaat laat zich alvast kenmerken door twee nieuwe EV's. Waarbij de Prophecy stiekem al in de spotlight staat als designvoorbode van de nieuwe generatie Ioniq. De 45 Concept zal niet de Kona gaan vervangen maar wel als nieuwe EV naar voren worden geschoven. Dit jaar nog zouden we - in normale omstandigheden - de productieversie van de 45 krijgen te zien. Op de Ioniq is het evenwel nog even wachten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws