Elektrische Lucid Air zet zich schrap voor productie (2020)

Lucid Air 2020 prijs België

Het Amerikaanse Lucid Motors timmert al enkele jaren aan de weg. Hun eerste elektrische luxeberline, de Air, is nu klaar voor zijn debuut. De eerste exemplaren moeten in de lente worden geleverd.

Lucid Motors bouwt elektrische auto’s, en is gevestigd in Silicon Valley. Een concurrent voor Tesla dus, al mikt Lucid vooral op het segment van de luxberlines. Lucid Motors gebruikt een volledig zelf ontwikkeld platform, het Lucid Electric Advanced Platform (LEAP). Dat probeert zoveel mogelijk de binnenruimte te laten primeren, door onder meer de elektrische aandrijflijn zo compact mogelijk te verpakken. De Air is de eerste Lucid op het LEAP-platform, maar in de toekomst moeten er nog andere modellen volgen.

Lucid Air 2020 prijs België

Binnenin probeert de Lucid Air zijn naam zoveel mogelijk waar te maken, door de sfeer aan boord licht en luchtig te houden. Het dashboard gebruikt een slank 5K-display van 34 duim groot, terwijl op de middentunnel een tabletvormig scherm voor de bediening van auto- en comfortfuncties zorgt. Amazon Alexa helpt de passagiers aan boord een virtueel handje. Maar liefst 32 sensoren en een hogeresolutielidar moeten autonoom rijden op niveau 2 en 3 mogelijk maken.

Het elektrische vermogen wordt opgeslagen in een zelf ontwikkelde batterij met capaciteit van 113 kWh. Hang je die aan een snellader, dan moet de Lucid Air in staat zijn om tegen een tempo van meer dan 30 kilometer per minuut aan rijbereik te ‘tanken’. Op 20 minuten laad je 480 kilometer bij. Het totale rijbereik ligt volgens Lucid op 832 kilometer, gemeten volgens de conservatieve Amerikaanse EPA-methode.

Lucid Air 2020 prijs België

Al klaar voor België

Wil je dat rijbereik halen, dan moet je voor de Air Grand Touring gaan, de derde van vier uitrustingsniveaus die Lucid voor de Air voorziet. De eerste heet gewoon ‘Air’ en wordt pas in 2022 verwacht. Veel wil Lucid daar nog niet over kwijt, behalve dat die een prijskaartje meekrijgt van minder dan 80.000 dollar. De Air Touring kost 95.000 dollar en brengt je 653 kilometer ver. De Air Grand Touring, met zijn 832 kilometer, kost 139.000 dollar.

De absolute topversie, de Air Dream Edition, kost 169.000 dollar. Die geraakt 809 kilometer ver op een volle batterij, maar zet daar wel een set ultrakrachtige elektromotoren tegenover. Die drijven de vier wielen aan en produceren in totaal 1.080 pk, waardoor de Lucid 60 mijl per uur (96 km/u) aantikt na 2,5 seconden. In de eerste plaats debuteert Lucid op Noord-Amerika, maar wie bij ons al een voorschot van 1.000 dollar neerlegt, kan al een exemplaar reserveren.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws