Audi SQ5 TDI keert terug met minder vermogen

Audi SQ5 TDI 2020

Audi heeft na de facelift van zijn Q5 de sportieve SQ5 TDI weer aan de catalogus toegevoegd. Die krijgt uiteraard dezelfde wijzigingen als de reguliere Q5, maar doet het voortaan wel met iets minder paarden dan voordien.

De SQ5 TDI gebruikt nog steeds een 3.0 V6 TDI, maar die moet het door de nodige uitstootingrepen met enkele pk’s minder stellen. Het gaat gelukkig om een handvol: de SQ5 TDI doet het voortaan met 341 pk in plaats van 347 pk. Het koppel blijft met 700 Nm ongewijzigd, net als de sprinttijd naar 100 km/u: 5,1 seconden.

Audi SQ5 TDI 2020

De zelfontbrander werd wel stevig onder handen genomen: de zuigers zijn voortaan gemaakt van gesmeed staal in plaats van aluminium om warmteverlies tegen te gaan, er is een nieuwe intercooler die efficiënter moet werken, enzovoort. Hij krijgt nog steeds mild hybrid-ondersteuning, die voortaan weliswaar breder wordt toegepast.

Audi SQ5 TDI 2020

Uiteraard blijven de achttrapsautomaat en de Quattro-vierwielaandrijving van de partij. Een sperdifferentieel en luchtvering staan ook nu weer in de optielijst. Herkennen doe je de gefacelifte Audi SQ5 TDI wellicht nog het meest aan zijn optionele oled-lichten achteraan en zijn vier ovalen uitlaatpijpen. In het eerste kwartaal van 2021 komt deze nieuwe SQ5 TDI op de markt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws