Jaguar wordt volledig elektrisch vanaf 2025

Vanaf 2025 zal Jaguar 'electric-only' worden. Dat is het hoofdpunt van een persconferentie die Jaguar vanmorgen last-minute gaf.

Tegen het einde van dit decennium moeten alle modellen van Jaguar en Land Rover vergezeld zijn van een elektrische versie. Bij Jaguar zou dat inhouden dat vanaf 2025 enkel nog elektrische wagens gebouwd worden. Dat is wat CEO Thierry Bolloré in een persconferentie rond de strategie van het merk vanmorgen meedeelde.

ook elektrische land rovers

In de komende vijf jaar zal Land Rover zes elektrische varianten op de markt brengen, tegen 2024 is ook de eerste elektrische Land Rover een feit. Om dat te kunnen bewerkstelligen werkt JLR al aan een nieuw platform voor elektrische voertuigen, specifiek voor Jaguar. Ook zijn er twee bestaande Land Rover-platformen die hiervoor gebruikt kunnen worden. Tegelijk wil Land Rover de dieselmodellen tegen 2026 uit het gamma geduwd hebben en wil het merk verder investeren in waterstofcellen als brandstof.

Geen nood als je nog een XE of XF wil gaan kopen, Jaguar Land Rover deelt mee dat ze geen enkel bestaand voertuig vroegtijdig uit de markt zal worden genomen. Goed nieuws ook voor de lokale werknemers, want JLR wil niet afstappen van de huidige productiefaciliteiten in het thuisland en in de hele wereld.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws