Officieel: Opel Grandland facelift trekt zonnebril aan (2021)

Opel Grandland facelift 2021 info

Met de Grandland X heeft Opel een populaire crossover in haar gamma. Met vier jaar dienst op de teller vonden de Duitsers het nodig om de crossover een bijpuntsessie te geven. Die verliest de X in zijn naam, krijgt het nieuwe zonnebril-familiegezicht, opgewaardeerd interieur én blijft beschikbaar als interessante plug-inhybride.

Zo trots de X-lijn werd geïntroduceerd bij Opel, zo snel moet die X terug uit ons collectief geheugen. Want na de Mokka (X) en Crossland (X) is de Grandland X de derde crossover van het merk die zijn X'je naar de vuilbak verwezen ziet. Vanaf de facelift spreken we dus gewoon van de Opel Grandland. Al is er natuurlijk meer gebeurd tijdens de bijpuntsessie.

Een knappe Opel

"Verrekt, wat een knappe snuit!" dat was het algemeen gevoel op onze redactie bij het aanschouwen van de eerste plaatjes. De Grandland is misschien hét model van Opel dat de "Vizor" (lees: Opels nieuw familiegezicht) het knapste draagt. Zeker in het blauw ziet de Grandland er uit als een zelfzekere crossover met dynamische proporties. De derrière werd iets subtieler onder handen genomen. De kofferklep mag voortaan de naam voluit dragen en de achterbumper werd lichtjes bijgewerkt. Of dit de reden is waarom Opel niet echt een shot van de achterkant mee geeft? Ach, we zeggen maar wat.

Opel Grandland facelift 2021 info

Turen we binnenin dan valt op dat de Grandland een zo goed als nieuw dashboard krijgt dat plaats heeft gemaakt voor twee joekels van schermen. Opel noemt het alvast haar "pure panel". Wij noemen het een infotainmentsysteem dat je ook kennen van bij Peugeot en Citroën. Want de Grandland is de Duitse broer van onder andere de Peugeot 3008 en Citroën C5 Aircross. Met de komst van de facelift komen er ook nog wat extra veiligheidsnufjes naar deze Grandland. Het meest indrukwekkende moet wel de Night Vision-assistent zijn die voetgangers en dieren detecteert in het donker. Knight Rider zou fier zijn op Opel!

Stekkeren maar!

Hoewel Opel er niet met zo veel woorden over rept, verwacht het zeer veel van de Grandland Hybrid en Grandland Hybrid 4. Die twee plug-inmodellen kunnen schermen met een lage CO2-uitstoot gekoppeld aan respectievelijk 224 dan wel 300 pk. Daarnaast zal Opel ook nog klassieke benzine- en dieselmotoren aan bieden. Het gaat dan over een 1.2-liter driecilinder turbobenzine met 130 pk en een 1.5-liter viercilinder turbodiesel met eveneens 130 pk. Vanaf dit najaar staat de opgefriste Grandland te shinen bij de dealer.

Opel Grandland facelift 2021 info

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws