Modelupdate geeft Alpine A110 drie smaken

Alpine A110 S

Alpine scherpt zijn A110-sportwagen aan voor 2022. Uiterlijk valt daar maar weinig aan te zien maar je zou het verschil vooral moeten merken in de catalogus. De A110 wordt voortaan in drie smaken verkrijgbaar met vermogens tot 300 pk en krijgt ook een welkome update in het infotainment.

Hoe maak je iets dat al zo mooi is nog beter? Simpel: je steekt het in een ander kleurtje en verder blijf je er af. Een facelift kunnen we deze update van de Alpine A110 dus niet noemen, maar de puristische Fransen brengen wel meer diversiteit, technologie en vermogen naar het gamma. Inderdaad: Never change a winning team, Alpine.

Meer vermogen en comfort

Zo kan je de A110 voortaan krijgen als naamloze basisversie, als meer luxueuze ‘A110 GT’ en als sportievere ‘A110 S’. De S-versie kenden we al langer maar die krijgt voortaan een opvallende spoilerkit, Brembo-remmen en een motorische duw in de rug. Zo produceert de snelste Alpine binnenkort 300 pk en 340 Nm koppel — 8 pk en 20 Nm meer dan voor de update — waarmee hij van 0 naar 100 km/u spurt in 4,2 seconden. De basis-A110 behoudt wel gewoon zijn oude cijfers van 252 pk en 320 Nm koppel, goed voor dezelfde sprint in 4,5 seconden. Alle versies maken trouwens nog steeds gebruik van de 1.8-liter viercilinder met turbo die ook in het vooronder van de Mégane RS te vinden is, gecombineerd met een 7-trapsautomaat van Getrag met dubbele koppeling.

Alpine A110 achterkant

Helemaal nieuw is de GT-versie van de Alpine, die eveneens mag genieten van de naar 300 pk getunede 1.8. Om deze A110 echter wat beschaafder voor de dag te laten komen laat Alpine het sportonderstel van de ’S’ achterwege, net als de oranje accenten en de spoilers. In de plaats daarvan wordt de ‘GT’ voorzien van lederen comfortstoelen en standaard Park Assist. Deze versie moet de brug vormen — ook op financieel vlak — tussen de basis-Alpine en de A110 S.

Orange Feu

Verder mag de Alpine voortaan rekenen op een verbeterd infotainmentsysteem met over-the-air-updates. De nieuwe interface schuilt achter een aanraakscherm van 7 inch en biedt voor het eerst ook toegang tot Apple CarPlay en Android Auto. Verder blijft de uitrusting grotendeels ongewijzigd, alleen krijgen kopers van een A110 S binnenkort de mogelijkheid om hun bolide te voorzien van een tweekleurig koetswerk. Dat bestaat dan uit een basis van ‘Orange Feu’ met een zwart dak, voor het geval je de spoilers van de ’S’ op zich nog niet opvallend genoeg vond.

Alpine A110 infotainment

De vernieuwde versies van de Alpine A110 kunnen vanaf vandaag besteld worden en de eerste leveringen zouden begin 2022 plaatsvinden. De basisversie kost 59.700 euro, de ‘GT’ start aan 69.650 euro en voor de A110 S ben je 71.750 euro kwijt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws