MG kondigt nieuwe elektrische hatchback aan: CyberE

MG CyberE Teaser

MG heeft het plan om de globale markt te bestormen met een salvo aan elektrische modellen. Zo staan er op korte termijn maar liefst 4 nieuwe producten op de planning. In Europa maakt het merk zich klaar voor de lancering van een gloednieuwe elektrische hatchback. Een eerste teaservideo is officieel, wij hebben al patentbeelden van die naar verluidt genaamde "CyberE".

Trek je cyberbroekje al maar aan, want via gelekte info van een interne presentatie is het duidelijk dat MG de komende tijd volop de kaart van Cyberland trekt. Zo zal het merk op korte tijd maar liefst 4 nieuwe modellen lanceren met een "Cyber-benaming". Specifiek gaat het over de productieversie van de Cyberster roadster, SUV's CyberS en CyberX én hachtback CyberE. Voor die laatste heeft MG Europa nu de teasercampagne op gang getrokken. Zoals je kan zien in onderstaande video:

Eerste "Global car"

Het nadeel van je moederbedrijf in China - het land zonder geheimen - te hebben... is natuurlijk dat MG die CyberE onmogelijk geheim kon houden. Niet in het minst omdat automerken verplicht zijn om patentbeelden van producten over te maken aan de Chinese overheid. Met andere woorden: ben je wat vlijtig met de lokale Google (Baidu), dan heb je in no time plaatjes van de nieuwe CyberE te pakken. Hieronder kan je dan ook zien hoe MG's nieuwste er juist uit komt te zien.

MG CyberE patent

Technische details zijn er nog niet, al vlogen er wel wat geruchten uit China over. Zo spreekt MG over haar eerste "Global Car" en staat deze CyberE vermoedelijk op een gloednieuw dedicated EV-platform. Tijdens de ontwikkeling gebruikte MG de Volkswagen ID.3 als benchmark. Interessant detail: MG's moederbedrijf SAIC bouwt in China de ID.3 voor de Chinese markt in een joint venture met Volkswagen. Waardoor het als geen ander de ins en outs van die Duitse hatchback kent. Volgende maand al zou MG haar nieuwste voorstellen tijdens de Beijing Motor Show. Dit najaar moet hij dan in Europa verschijnen.

MG CyberE patent

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws