Officieel: Bentley Continental neemt afscheid van de V8, en snel ook

Bentley Continental GT V8 Curated by Mulliner 2023

Huilt, Bentley-fanaat, want de toegankelijkste der Continentals zwaait af. De Britten hebben namelijk aangekondigd dat de Europese orderboekjes van de GT en GTC met V8 nog volgende maand finaal dicht gaan. Als troostprijs krijgen de laatste stuks echter de keuze uit vijf speciale pakketjes… Bedankt hoor.

Beeld je je een Bentley Continental in, dan moet dat er eentje met een W12-motor zijn, toch? Niet noodzakelijk, want de fabrikant biedt de GT der GT’s ook aan met een iets bescheidener V8-blok in het vooronder. Sterker nog: vorig jaar was volgens Bentleys cijfers 31 procent van de verkochte Continental GT’s voorzien van een W12 wat meteen ook wil zeggen dat maar liefst 69 procent van de kopers voor de V8 koos… En die moeten straks stuk voor stuk een alternatief gaan zoeken, of toch in Europa.

Nog drie weken!

Bentley heeft namelijk officieel verkondigd dat de Continentals GT en GTC met 4.0-liter V8 er hier uit gaan. Daardoor blijven de modellen straks dus alleen nog verkrijgbaar met de iconische W12-motor, of toch voor eventjes. Van dat blok nam Bentley namelijk ook al formeel afscheid, al vertelden ze er toen wel bij dat de productie van de 6.0-liter W12 nog zou doorgaan tot april 2024. Nadien moet elke Continental tenminste deels aan de stekker in het kader van Bentleys ‘Beyond 100’-strategie, waarbij hun hele gamma tegen 2025 geëlektrificeerd moet zijn. Wij gokken er dus op dat de Continental binnenkort een facelift krijgt die voor het eerst een hybride aandrijflijn in het aanbod zal plaatsen… En verder niks.

Bentley Continental GT V8 Curated by Mulliner 2023

In het geval van de V8 wacht Bentley echter niet tot die update, want midden november gaan de Europese orderboekjes al dicht. Dat betekent dat je op het moment van schrijven maar zo’n drie weken meer hebt om de Continental GT V8 of GTC V8 van je dromen te configureren, en dat zou nu misschien wel makkelijker moeten zijn dan ooit. Zo biedt het merk voor de gelegenheid vijf 'Curated by Mulliner'-pakketjes aan die elk een specifiek sausje over je eindereeks-Bentley gieten, en in het geval van het exemplaar in de foto’s is dat het sportieve ‘Key Lime’. Daarnaast kan je ook opteren voor ‘Vivid Red’, ‘Mandarin’, ‘Klein Blue’ en ‘Turquoise’ maar ongeacht welke je kiest: veel identieke exemplaren zullen er met zo’n korte bestelperiode niet van rondrijden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws