Bentley bevestigt: elektrisch model komt in 2025

Bentley EV-productie 2025

Groot nieuws bij Bentley, want ze maken hun plannen voor een eerste elektrische auto concreet. Zo gooit de constructeur een kleine 3 miljard euro tegen zijn EV aan, die in 2025 het levenslicht moet zien.

Jawel: meer nieuws over premium-EV's, want na Lamborghini komt nu ook Bentley uit de elektrische kast. In het kader van zijn Beyond100-strategie kondigt de luxefabrikant namelijk een eerste EV aan, en die komt binnen een drietal jaar onze richting uit.

Made in the UK

Voor zijn elektrische model werkt Bentley samen met concerngenoot Audi binnen het Artemis-project, waarbij de merken een nieuw vlaggenschip voor de Volkswagen-groep ontwikkelen. De kans is dus groot dat de Bentley heel wat componenten zal delen met Audi's toekomstige luxe-EV, al is de eigen inbreng nog steeds significant. Zo investeert Bentley naar eigen zeggen 2,5 miljard Britse pond in het project – omgerekend zo'n 3 miljard euro. Een deel van dat geld dient tot het klaarstomen van de fabriek in Crewe, want de nieuwe EV zou bij Bentley zelf van de band rollen.

Bentley EXP 100 GT 2019

Naar de vorm van de elektrische Bentley kunnen we voorlopig alleen maar raden. Zo plaatst de constructeur zijn virtuele productiehal in de teaserplaatjes vol EXP 100 GT's – een elektrisch studiemodel uit 2019 – maar spreken andere bronnen dan weer over een hoogpotige EV. Eén ding is zeker: volgens zijn Beyond100-strategie wil Bentley tegen 2030 helemaal uitstootloos zijn dus we zullen in de komende jaren meer dan één elektrisch model te zien krijgen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws