Vaarwel W12: Bentley geëlektrificeerd in 2026, elektrisch in 2030

Bentley elektrisch 2030

Bentley heeft een inkijk gegeven in zijn toekomstplannen. Tegen 2026 wil de Britse constructeur alleen nog plug-inhybrides en volledig elektrische modellen aanbieden, in 2030 moet heel het gamma volledig elektrisch zijn. Volgend jaar moeten er alvast twee nieuwe plug-inhybrides volgen.

De Britse luxeconstructeur Bentley schakelt een versnelling hoger in zijn koers richting elektrificatie. De Britten hebben vooral potente V8- en kolossale W12-motoren in het gamma en zien de Europese CO2-doelstellingen in de toekomst steeds meer verstrengen. De luxedochter van de Volkswagen-groep heeft uiteraard geen zin in monsterboetes en anticipeert daarom op de nabije toekomst.

Volgend jaar wil Bentley al twee nieuwe plug-inhybrides lanceren, ongetwijfeld stekkerversies van de Bentayga en Flying Spur. Tegen 2023 heeft dan elk model in het gamma een hybridevariant in de aanbieding. De eerste volledig elektrische Bentley moet dan in 2025 volgen. Vanaf 2026 moet de laatste klassieke verbrandingsmotor uit het gamma verdwenen zijn en willen de Britten alleen nog plug-inhybrides en volledig elektrische modellen verkopen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
FLP (waarom duurt accountactivatie langer dan een week?) 10:30
afbeelding van FLP (waarom duurt accountactivatie langer dan een week?)

De geruchten dat Bentley binnen de VW-groep onder de hoede van Audi zou komen, lijken dan ook wel logisch. Audi heeft binnen de groep de meeste know how over grote, zware elektrische wagens.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws