Productie elektrische Bentley op Audi-basis is voor Groot-Brittanië

De elektrische Bentley zal waarschijnlijk in de bakermat van Bentley zelf gebouwd worden. Niet teveel hopen op een Belgische Bentley dus.

Want dat had het kunnen zijn. De Bentley is een afgeleide van een toekomstig Audi-model in het Project Artemis. Aangezien de huidige Audi E-trons nu in Vorst gebouwd worden, bestaat de kans dat de opvolgers ook daar gebouwd zullen worden. Maar dat is nog veraf en intussen zijn de Bentley-bonzen aan het trekken om ervoor te zorgen dat de Britse wagen Brits blijft.

top afwerking

Die informatie geeft CEO Adrian Hallmark aan Autocar in een interview over de elektrische toekomst van het merk. Daarin heeft hij het niet alleen over de dichtere band met Audi in de komende jaren maar stelt hij ook dat het vooral de afwerking van de elektrische Bentley is die in het Britse Crewe zal gebruiken. Daarbij is het niet ondenkbaar dat de ongeschilderde carrosseriedelen en chassis daar geleverd zullen worden en dat de Bentley-mensen de aankleding en details voor hun rekening zullen nemen.

De eerste elektrische Bentley komt er pas in 2025, dat is dus nog even wachten.

Op de foto de Audi Aicon concept car uit 2017, die de basis vormt voor het Artemis Project.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws