Toyota introduceert nieuwe topmotor voor Yaris Cross (2023)

Toyota yaris Cross update 2023 Hybrid 130

Rustig Gerda, Toyota pleurt niet plots de motor van de GR Yaris in de Yaris Cross met hogere zit. Wel introduceert het Japanse merk een krachtigere versie van de 1.5-liter driecilinder hybride samen met wat interessante tweaks voor de gehele range.

Het crossoverbroertje van de Yaris hatchback verkoopt als zoete broodjes. Tot dusver de open deur, want Toyota beseft dat het nog meer klanten kan lokken naar de compacte B-segment crossover door... meer vermogen aan te bieden! Kijk, die zagen we niet meteen aankomen.

Als het wat meer mag zijn!

Luister even mee: Het is Toyota opgevallen dat de Yaris Cross een hoop klanten aantrekt die vroeger in een hoger segment gingen shoppen (denk: Corolla). Echter vrezen sommige klanten dat de overstap naar een auto uit het B-segment ten koste zal gaan van de prestaties. Stiekem hebben ze geen ongelijk. Tot nu. Want Toyota introduceert een krachtigere versie van de 1.5-liter driecilinder hybride.

Toyota yaris Cross update 2023 Hybrid 130

Die uitvoering luistert naar Hybrid 130 en voegt een nieuwe transmissie en krachtiger elektromotor toe aan het geheel. Het resultaat is een systeemvermogen van 132 pk en 185 Nm koppel. Da's een stuk meer dan de 116 pk en 141 Nm koppel die je krijgt van de Hybrid 115. Wie hoopte dat de Yaris Cross daardoor een sprintkanon wordt, is er evenwel aan voor de moeite. Want hoewel hij een halve tel sneller de 100 aantikt, gaat het hier nog steeds over 10,7 seconden. Ook de CO2-uitstoot neemt met 3 gram toe tot 103 g/km. Al blijft dat - net zoals het normverbruik van 4,5 l/100 km - heerlijk laag.

Niet enkel de motor...

Naast een nieuwe topmotor voert Toyota enkele interessante updates uit op de Yaris Cross. Te beginnen met een nieuwe Urban Khaki- of Juniper Blue-lakafwerking en nieuwe 18-duims velgen. Binnenin werd dan weer de stoelbekleding opgefrist met een nieuw patroon én heb je voortaan zachte bekleding onderaan het dashboard.

Toyota yaris Cross update 2023 Hybrid 130

Kijken we naar ingrijpendere wijzigingen. Dan zien we de introductie van akoestisch glas voor een hoger rijcomfort. Daarnaast ging ook het infotainment op de schop. Een nieuwe interface herbergt zich achter een instrumentencluster van 7- of 12,3 duim en het 9 of 10,5-duim grote infotainmentscherm. Een sleutel? Die heb je tenslotte ook niet meer nodig, want de opgefriste Yaris Cross kan je voortaan ontgrendelen en starten met je smartphone.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie