Na Stelvio en Tonale komt: Alfa Romeo Brennero!

Alfa Romeo Brennero

Alfa Romeo trekt volgend jaar het doek van een nagelnieuwe crossover die net zoals grote broers Tonale en Stelvio vernoemd is naar een bergpas. De Brennero is geboren... en deelt stiekem zijn genen met de Jeep Avenger en Fiat 600.

Het is een publiek geheim dat Alfa Romeo werkt aan een eigen derivaat van de Jeep Avenger. Die "auto van het jaar" komt er als volstrekt elektrische crossover maar ook met een compacte benzinemotor en Alfa wil een deel van de koek. Lang was het onduidelijk welke naam er op Alfa's kleinste zou gekleefd worden, nu is het officieel geweten: Brennero!

Van het Alfa-museum... tot de Brennerpas

Nu ja, zo goed als officieel. Want de naam Brennero is nog niet uit de mond van Alfa Romeo gekomen. Wel heeft het op sociale media een teaserbeeld getoond met daarop verschillende Gps-coördinaten. Gooi je die in je lokale kaartenapp, dan zie je locaties zoals het Alfa Romeo museum, Alfa's testcircuit (Balocco), de Stelviopas en... de Brennerpas. Die laatste pas heet in het Italiaans de Passo del Brennero, waardoor het vrijwel duidelijk is dat de nieuweling van Alfa de naam Brennero zal krijgen.

Alfa Romeo Brennero

Ook het design zou eerder al gelekt zijn - zoals je hierboven kan zien. Onderhuids mag je uitkijken naar een elektrische versie met een elektromotor op de vooras van 156 pk, een accu van 54 kWh en een range van zo'n 400 kilometer. Ook een 1.2-liter benzine met 100 pk staat zonder twijfel op de planning.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Serge Deproost 20:49
afbeelding van Serge Deproost

De media loopt altijd te veel voorop. Ik ben dit al maanden aan het volgen. Wanneer krijgen we nu eindelijk de juiste info: fotos, uitvoeringen en prijs .
Dank.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws