Juich: Lynk & Co 01 krijgt eindelijk meer kleuren na facelift! (2024)

Lynk & Co 01 facelift 2024

Lynk & Co heeft zijn enige Europese modelletje getrakteerd op een facelift, en dat is er eentje die kan tellen. Dan hebben we het niet zozeer over de aangescherpte looks, het toegenomen vermogen of de verbeterde efficiëntie van de aandrijflijn. O nee: naast blauw en zwart kan je de 01 nu ook krijgen in groen en wit!

We schreven er een paar maanden geleden nog over: Lynk & Co doet de dingen graag anders. Zo koop je hun auto’s niet zomaar via verders maar lease je ze liefst, en ook nog eens via ‘clubs’ waar je tussendoor hipsterkoffies achteroverslaat en designertruitjes past. Eigenlijk kunnen we zelfs ook niet spreken over “auto’s” want ze hielden het hier bij één model, de 01, die je in slechts één uitrustingsniveau en in amper twee kleuren kon krijgen… Maar in dat laatste komt nu verandering.

Meer kleuren, andere velgen

Lynk & Co heeft namelijk de facelift voor zijn 01 onthuld en het eerste dat meteen in het oog springt, is de kleur waarin ze dat doen. Zo steekt het exemplaar op de foto in het ‘Mineral Green Metallic’, terwijl je vroeger enkel de keuze had uit zwart en blauw. Er is ook goed nieuws voor wie die velgen met hun blauwe inzetstukken maar wat kitscherig vond want die moeten wijken voor een nieuw setje sloffen in stoer zwart. Verder geeft Lynk & Co mee dat de achterpartij over nieuwe LED-verlichting beschikt, al geven ze daar om één of andere reden nog geen beelden van vrij. Daarom zie je hieronder nog eens hoe zijn kont er vroeger uitzag, want anders oogt ons artikeltje zo leeg.

Lynk & Co 01 pre-facelift 2024

Ook het interieur krijgen we trouwens niet te zien, al zou er ook daar het één en ander veranderd zijn. Zo spreekt Lynk & Co over een nieuw bestuurdersdisplay in HD, naast een infotainmentscherm van 15,4 inch. Daarachter schuilt volgens het merk één van de krachtigste CPU’s in de auto-industrie, waardoor het systeem een stuk vlotter moet reageren dan voorheen. Verder zou het stuurwiel beschikken over nieuwe knoppen die nu van de fysieke soort zijn in tegenstelling tot de aanraakgevoelige exemplaren van voorheen.

Volvo voorbij

Er valt nog meer te vertellen over wat je al helemaal niet kan zien, want ook de aandrijflijn van de Lynk & Co 01 kreeg een update. Zo is elk exemplaar op onze markt (nog steeds) een plug-inhybride maar die houdt het niet meer bij de 261 pk van broertje Volvo XC40 T5 Recharge. Voortaan schopt de Lynk & Co het namelijk tot 276 pk maar hoeveel sneller dat hem naar de 100 km/u maakt, weten we nog niet. Bovendien wordt de 01 volgens het merk ook een beetje zuiniger, al blijft het elektrische rijbereik wel onveranderd met 75 kilometer.

Lynk & Co Club Antwerpen 2024

We vermoeden dat je deze vernieuwde 01 nog steeds zal kunnen kopen of leasen via het merk. Prijzen zijn er nog niet, maar dat gebeurt vast allemaal weer in die clubs waar we het daarnet over hadden. Bij wijze van opvulling zie je daarvan dan maar een foto hier net boven, compleet met bar voor hipsterkoffies en rekje voor designertruitjes daar achteraan in de hoek. En nu maar hopen dat Lynk en Co snel met meer beeldmateriaal op de proppen komt, zodat we bovenstaande larie kunnen wissen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws