Peugeot 308 SW: Eentje om naar uit te kijken [render]

Peugeot 308 SW 2021 Hybrid4 Render

Exact een week geleden trok Peugeot het doek van haar nieuwe generatie 308 Berline. Vandaag kijken we bij Autofans al even vooruit op de stationwagenversie. Die SW wordt in zijn plug-inhybridevariant een interessante keuze voor de zakelijke rijder. Of voor iedereen die het heeft gehad met de crossover.

Peugeot hoopt met de nieuwe generatie 308 klanten van de Volkswagen Golf af te snoepen door uit te pakken met een zelfzekere en sportieve styling. Al loert er nog beter nieuws om de hoek, want Peugeot heeft te kennen gegeven dat het ook van deze generatie een SW stationwagenafgeleide zal bouwen. In tijden van crossovers een verademing. Al zeker als die SW er (uiteraard) ook komt als plug-inybride.

225 pk

Die Peugeot 308 SW Hybrid 225 (wat een naam) zou dan een rechtstreeks alternatief worden pakweg de Volkswagen Golf Variant GTE, Mercedes CLA 250e Shooting Brake of Kia Ceed SW PHEV. Een groep plug-instationwagens die zich rechtstreeks op de leasingmarkt richten. Geen vrees echter, particulier, ook klassieke benzine- en dieselmotoren zullen present tekenen in deze nieuwe 308 SW.

Wie al jaren droomt van een 308 SW GTi, die is er aan voor de moeite. Want Peugeot produceert überhaupt geen GTi-modellen meer. Tegenwoordig kleeft Peugeot op haar meest potente modellen de PSE-badge, zoals op de 508 PSE. Het Franse merk heeft echter al laten weten dat het op dit moment geen plannen heeft om een potentere 308 PSE op de markt te brengen. Ach, zolang de bagageruimte maar riant is en het stuurgevoel op het niveau is van de vorige generatie 308, dan vergeven we je Peugeot.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws