Volkswagen ID.7: elektrische Passat staat te shinen op CES

Volkswagen ID.7 CES 2023

Volkswagen brengt de ID.7 mee naar de CES-technologiebeurs in Las Vegas, de productieversie van de ID. Aero en daarmee zowat de elektrische Passat. Het model zit voorlopig wel nog ingepakt in een flashy camouflagekleedje.

Volkswagen is ons al een tijdje warm aan het maken voor een elektrische sedan van het formaatje Passat. De ID. Vizzion uit 2018 gaf al een eerste preview en in 2022 kwam dan de ID. Aero-conceptcar. Dit jaar kunnen we dan eindelijk uitkijken naar een productieversie, waar VW nu al een glimp van geeft op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. De elektrische berline zal door het leven gaan als de ID.7 en krijgt voor de beurs een 'digitaal' camouflagepak aangemeten.

Tot 700 km

Het speciale aan deze camouflage is dat het geen simpele wrap is, maar een heus lakwerk in 40 lagen, waarvan sommige ook elektrisch geleidend zijn. Dat betekent dat 22 stukken van de wagen kunnen opgelicht worden vanuit de lak, eventueel zelfs op het ritme van de muziekinstallatie. Heel speciaal allemaal. Maar daarmee vergeten we het bijna over de auto zelf te hebben: de ID.7 staat natuurlijk op het MEB-platform van Volkswagen, waar ook de ID.4 en ID. Buzz op rusten, in dit geval met een wielbasis van 2,97 meter.

Veel technische details geeft VW nog niet mee, behalve dat de ID.7 een rijbereik tot 700 kilometer zou moeten halen volgens de WLTP. Bij de ID. Aero sprak men nog van 620 km, dus ofwel gaat het om een grotere batterij, ofwel spreekt VW hier van stadskilometers. Aan boord innoveert de ID.7 met een nieuw displayconcept, met een groot 15-duims scherm op de middenconsole waarop de klimaatcontrole permanent aanwezig is. Ook is er een augmented reality head-up display, zoals bij de vlaggenschepen van Mercedes. Er zijn ook 'intelligente' luchtroosters die de warme of koele lucht automatisch kunnen verdelen aan boord. De première van de Volkswagen ID.7 staat gepland voor de lente van 2023.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws