De nieuwe Renault Espace komt eraan!

Hoewel de monovolume op sterven na dood is in Europa, breit Renault toch een vervolg aan het verhaal van de Espace, dat 40 jaar geleden begon met de eerste generatie. Nummer zes wordt al deze lente voorgesteld, maar een traditionele MPV zal het (helaas) niet meer worden.

Eerlijk gezegd hadden we niet verwacht dat Renault nog met een nieuwe Espace op de proppen zou komen. De MPV is zo goed als uitgestorven in Europa, denk maar aan het verdwijnen van de Citroën C4 Spacetourer, Ford S-Max/Galaxy, Volkswagen Sharan of de Opel Zafira - en zo zouden we er nog een aantal kunnen opnoemen. Maar Renault zet de queeste van de gezinswagen nog even voort, door na de Scénic Vision ook de nieuwe generatie Espace aan te kondigen.

Volwaardige SUV

Alleen is de zesde generatie Espace geen traditionele MPV meer. Nadat zijn voorganger uit 2015 al het midden hield tussen monovolume en SUV, maakt deze nieuweling volledig de sprong naar SUV. Daarmee komt hij rechtstreeks boven de recent gelanceerde Austral te staan. De nieuwe Espace zal met 5 of 7 zitplaatsen te bestellen zijn en moet het summul zijn qua comfort en technologie in het Renault-gamma.

Opvallend: de nieuwe Espace wordt in tegenstelling tot de Scénic geen volledig elektrische auto. Hij komt op het CMF-C/D-platform te staan, waar ook de Nissan X-Trail, Mitsubishi Outlander en de Austral op rusten. Hoewel de laatste 'E' in de teaserafbeelding dus hint naar een stukje elektrificatie, is een hybride versie dus meer waarschijnlijk dan een volledig elektrische variant. We hoeven alleszins niet lang meer te wachten, want de zesde generatie Espace wordt al in de lente van 2023 voorgesteld.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws