Elektrische BMW i5 knalt door zijn zomertests als sportieve M60 xDrive

BMW i5 zomertest teaser 2023

Is een Mercedes EQE maar niks voor jou, dan kan je binnenkort bij BMW terecht. De Beiers delen namelijk een aantal sfeerbeelden van hun elektrische i5 tijdens zijn laatste tests, maar dit is niet zomaar een i5. Het gaat namelijk om de M60 xDrive, een versie die vooral klanten van de Mercedes-AMG EQE wil afsnoepen.

Het kan je misschien even ontgaan zijn door alle heisa omtrent de nieuwe Mercedes E-Klasse, maar ook concurrent BMW heeft zijn nieuwe E-segmenter zo goed als klaar. Dat bewijzen ze nog maar eens door middel van een aantal gecamoufleerde foto’s, want na zijn wintertests zoekt de nieuwe 5 Reeks nu warmere oorden op. De Touring-break krijgen we daarbij nog steeds niet te zien, maar BMW verklapt wel precies welke motorisaties er onder de camouflage verscholen gaan. En dat zijn niet de minste…

Rijdt naar waar je kijkt

Het gaat hier namelijk niet gewoon om een 5 Reeks maar wel om de i5, de zuiver elektrische versie dus. Daarvan verklapt BMW dat het voorlopig twee motorisaties in de testvloot had: een achterwielaangedreven i5 eDrive40 en een vierwielaangedreven M60 xDrive. De letter ‘M’ in die naam doet natuurlijk meteen een belletje rinkelen, want net als bij pakweg de M60-versie van de iX gaat het om een sportievere variant. In het geval van die laatste is zo’n M60 goed voor ruim 600 pk, dus verwacht maar dat dit straks een geduchte concurrent wordt voor pakweg de Mercedes-AMG EQE of zelfs de Tesla Model S Performance.

BMW i5 zomertest teaser 2023

Naast de belofte dat de i5 natuurlijk ’s werelds beste compromis wordt tussen sportiviteit, comfort en laadtijd, geeft BMW ook al inkijk in een paar andere technische aspecten. Het interessantste daarvan is misschien wel de nieuwe ‘Highway Assistant’, die in staat is om — als de lokale wetgeving het toelaat — semi-autonoom te rijden op de snelweg. Daarnaast moet het systeem ook zelfstandig van rijstrook kunnen wisselen, en dat doet het blijkbaar op basis van de richting waarin zijn bestuurder kijkt… Of dat goed komt leren we vanaf 24 mei, wanneer de nieuwe 5 Reeks en i5 officieel onthuld worden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws