Puzzel mee: Mini toont stuur, stoelen en velgen van aankomende modellen

Mini Cooper Countryman trim teaser 2023

Mini stuurt alweer een teaser de wereld in om ons warm te houden voor zijn nieuwe Countryman en Cooper. Van die laatste kregen we bijvoorbeeld al de complete buitenkant te zien, en nu worden de eerste elementen van het interieur openbaar gemaakt. Leg je de puzzelstukjes samen, dan kan je je er wel iets bij voorstellen…

Bij Mini zijn ze niet vies van een teasertje meer of minder. Zo moeten we best nog wel even geduld oefenen voor we de eerste van hun nieuwe reeks modellen te zien krijgen, maar de marketingafdeling is er toch al op gebrand de auto’s geen week van onze nieuwspagina te laten ontbreken. Vooral de nieuwe, elektrische Mini Cooper kent daardoor al bijna geen geheimen meer, in die mate dat we zijn complete exterieur én specificaties al kennen. Nu lost Mini ook de eerste puzzelstukjes van zijn interieur.

’Charismatische eenvoud’

Dat begint met het stuurwiel, want zowel in de Cooper als in de Countryman zal dat helemaal in het nieuw steken. Dat stuur wordt nu al vanuit meerdere hoeken belicht, en biedt een best wel guitig design met twee vaste spaken en een soort stoffen band als derde spaak onderin. De knoppen zien er dan weer bekend uit voor zij die moderne BMW’s gewend zijn, maar de Mini’s onderscheiden zich door koperkleurige accenten terwijl de rand natuurlijk lekker dik blijft voor een sportief gevoel. Mini omschrijft de nieuwe stijl als ‘Charismatic Simplicity’ waarbij ze zich beperken tot een klein aantal sierelementen die naar eigen zeggen wel heel onderscheidend moeten werken.

Mini Cooper Countryman trim teaser 2023

Dat geldt ook voor de stoelen, die op het eerste gezicht een best eenvoudige vorm vertonen. Kijk je echter van dichterbij, dan merk je een weelde aan motiefjes op waaronder een uitvergrote versie van een klassiek houndstooth-patroon in het leer. Bovendien moeten de zetels volgens Mini ook meer huiselijkheid dan ooit tevoren uitstralen. Daarom zit de armsteun voortaan geïntegreerd in de stoel zelf, zodat je het gevoel hebt in je bloedeigen lounge chair te vertoeven. Verder vertier komt van het infotainmentscherm, dat we hier niet te zien krijgen maar volgens Mini wel rond en 24 centimeter groot wordt… En dat doet ons meteen denken aan het display waar Mini even geleden zijn nieuwe digitale assistentiehond, Spike, op toonde.

Retro-steelies?

Ook over de buitenkant blijven de Duitse Britten trouwens niet stil. Zo kregen we bij het lekken van het uiterlijk van de Cooper alvast één set wielen te zien, maar Mini toont nu ook doodleuk het merendeel van de andere velgdesigns. De meeste aandacht gaat daarbij naar de zwarte exemplaren met diamantgeslepen accenten, die niet alleen knap maar ook aerodynamisch geoptimaliseerd zouden moeten zijn. Wij worden echter afgeleid door de compactere exemplaren helemaal links, want hoewel die maar half zichtbaar zijn doen ze ons meteen denken aan de eenvoudige steelies waar Mini’s destijds mee van de band rolden… Lekker retro.

Mini Cooper Countryman trim teaser 2023

Krijg je het al warm van al dit geplaag? Dan stop je dat enthousiasme best nog even in de vriezer, want de onthulling van de nieuwe Mini’s is eigenlijk nog niet voor morgen. Zo staat de Mini Cooper, waarover we eigenlijk al het meeste weten, pas op de planning voor mei… volgend jaar. De nieuwe Countryman komt er wel iets vroeger: die krijgen we al begin 2024 te zien. Tot volgend jaar dan maar.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws