Officieel: Alpina B7 xDrive facelift (2019)

alpina b7 xdrive facelift 2019

BMW stak haar 7 Reeks onlangs strak in het pak - megalomane neusgaten inclusief - waardoor vriend van het huis Alpina snel volgt met haar opgefriste versie van de B7 xDrive. 600 pk in een 7 Reeks met heerlijk gestileerde velgen? Het kapitalisme kan mooi zijn.

Je zal het ons niet vaak horen zeggen maar in het rijtje BMW 7 Reeks, Audi A8 en Mercedes S-Klasse is de Siebner dé auto om te hebben als je zelf nog van een lekker potje sturen houdt. Want eenmaal achter het stuur lijken de dimensies van de 7 Reeks te krimpen tot die van een 5 Reeks. Daardoor nog steeds geen kleintje, verre van, maar de luxelimousine van BMW kan verrassend vlot uit de hoek komen. Wil je nog een stap verder? Dan kom je bij de Alpina B7 uit.

Sprint als een malloot

Die krijgt in analogie met de reguliere 7 Reeks nu ook een facelift voor de kiezen. Of beter: "de neusgaten". Want ook Alpina moet zich tevreden stellen met de knoert van een grille die BMW tegenwoordig op haar Zeven plant. Alpina meet de opgefriste 7 nog een subtiel trainingspak aan en lekkere 20-duims velgen. Leef je liever op nog grotere voet, dan heeft de tuner ook nog 21-duimers in de kast liggen.

alpina b7 xdrive facelift 2019

Voorin een 4.4-liter V8 met twee turbo's. Die weet benzine met veel plezier om te vormen naar 600 paarden en 800 Nm koppel. Het resultaat is dat je nog geen vier seconden nodig hebt om de honderd aan te tikken. Toppen doet deze luxesloep pas bij 330 km/u. Als het kapitalisme dan toch ten vol komt, dan kan je beter de laatste momenten ervan doorbrengen in gerief zoals deze B7. Neem het van ons aan.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws