AC Schnitzer BMW M850i politiewagen gaat boeven pakken

Elk jaar bouwt AC Schnitzer een wagen om de "Tune it! Safe!" campagne te ondersteunen. Een campagne om mensen duidelijk te maken dat ze hun wagens best met originele onderdelen uitbouwen.

Het is een jaarlijks onderdeel van de tuning show in Essen en hoewel die niet doorgaat dit jaar, is er wel wat animo rond de omringende projecten. Dit jaar kiest AC Schnitzer er de BMW M850i uit. Ze gooien er wat lampen op, geven hem een striping en hij kan zo mee met de Autobahn-Polizei.

carbonpolitie

AC Schnitzer herwerkt de 4.4 V8 onder de kap van de coupé zodanig dat hij 90 pk meer levert dan origineel: 620 pk. Ook het koppel stijgt met 90 Nm tot 840 Nm. Ze passen de M850i echter niet alleen qua performance aan. Ook krijgt hij een aangepaste AC Schnitzer sportuitlaat met carbon uiteindes, wordt hij 20-30 dichter bij de grond gezet en monteert AC Schnitzer de 21 inch grote en mat antraciet AC3 Flow-forming wielen die ook nog wat gewicht besparen.

Nog carbon vind je op de spoiler onder de voorbumper en diens splitter. Ook de sijschorten en de vleugels worden met carbon afgewerkt, net als de kofferklep en de diffusor. Dat valt allemaal wat minder hard op door de politie-striping die door Foliatec geleverd werd. Ohja, de zwaailichten op het dak heten "Proflash Warning Lights" en werden door Hella bedacht.

Aan de binnenzijde is er minder dat je aan een politiewagen doet denken. Je krijgt wel Schnitzer's aluminium pedalen en voetensteun, een alu sleutelhouder en dito bekleding van de iDrive controller.

AC Schnitzer zal de wagen tentoon stellen in BMW Welt, het museum en belevingsparadijs van BMW in Munchen. Nadien wordt de wagen ook naar allerlei shows meegetroond.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws