HERITAGE CUSTOMS laat je nieuwe Defender... euhm.. roesten

Land Rover Defender roest Niels van Roij

Het Nederlandse Heritage Customs heeft in samenwerking met Niels van Roij Design onderdelen voor de nieuwe Land Rover Defender ontwikkelt die al verroest zijn voor ze uit de doos komen. Alles voor de show, toch?

Dat Niels van Roij niet vies is van wat controverse is al wel gebleken uit zijn eerdere werk. Nadat Land Rover besloot geen coupé te bouwen van haar Range Rover deed Niels het maar lekker zelf, recent bouwde hij nog een Ferrari 550 om naar een shooting brake en nu wekt hij samen met Heritage Customs om verroeste onderdelen te gaan verkopen aan Defender-eigenaars.

Gecontroleerde roest

Oké, het klinkt misschien niet zo koosjer, mensen geld laten betalen voor roest maar het gaat hier echt niet om een zwendel. Niels en Heritage Customs gebruiken een bindingstechnologie waarmee ze alle soorten materiaal kunnen spuiten op binnen- en buitenoppervlakten. Zo kan er onder andere een dun laagje aluminium, messing, brons, titanium, zink of zelfs goud aangebracht worden. Dat stukje op pakweg de side vents kan dan gaan roesten of kan geschuurd, gepolijst of geborsteld worden.

Land Rover Defender roest Niels van Roij

Of de roest dan niet de gehele carrosserie gaat aantasten? Ook daar is een oplossing voor voorzien. De corrosie kan op ieder gewenst moment gestopt worden door het metaal te sealen. Kan er geen lucht aan het materiaal, dan kan het niet verder roesten. Logisch, toch?

Wat vinden jullie van roest-onderdelen? Een trend in wording?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws