Manhart pept BMW X3 M op naar 635 pk

Manhart MHX3 600 Voorzijde

We voelen je pijn hoor: even geleden friste BMW zijn X3 M en X4 M op maar onderhuids moesten de krachtpatsers het stellen met ocharme 50 Nm koppel extra. Niet getreurd, want het Duitse tuningbedrijf Manhart stelt nu zijn eigen interpretatie van de X3 M voor. En die MHX3 600 produceert maar liefst 635 pk.

Net zoals bijna alle modellen in zijn gamma maakt BMW ook van zijn X3 SUV een opgefokte M-versie. De X3 M Competition, hun meest extreme variant, haalt daarvoor 510 pk en 650 Nm koppel uit zijn 3.0-liter zes-in-lijn. Meer dan genoeg, zou iedere gezonde mens dan denken, maar niet voor Manhart.

Niet te schatten

Hun creatie, de MHX3 600, perst maar liefst 635 pk en 785 Nm koppel uit datzelfde drieliterblok. Die knappe vermogenswinst verkrijgt de tuner dankzij zijn extra boordcomputer, de MHtronik Powerbox, die hetzelfde sausje trouwens over de M3 Competition kan gieten. Daarnaast krijgt iedere Manhart-X3 een setje Alpina-velgen van 22 inch groot, een aangepast uitlaatsysteem met actieve kleppen en een met 3 centimeter verlaagde ophanging.

Manhart MHX3 600 Achterzijde

Je kan de MHX3 600 natuurlijk het makkelijkst herkennen aan de matblauwe laklaag en zijn uitgebreide bestickering en logo’s. Niet dat je dit apparaat vaak zult tegenkomen want Manhart beperkt de productie tot slechts 10 exemplaren. Een prijskaartje wordt dan ook niet vermeld.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws