Definitief afscheid van de golf Mk1

Net als de Volkswagen Kever is ook de eerste generatie van de Golf nog lange tijd in productie geweest nadat ze bij ons al geruime tijd vervangen werden. De laatste Braziliaanse Kever liep slechts een paar jaar geleden van de band en nu komt er ook een einde aan het Golf I tijdperk. VW heeft de laatste 1.000 exemplaren aangekondigd die in Zuid-Afrika zullen worden geassembleerd. De wagen die origineel uit 1978 stamt krijgt tegenwoordig een moderner dahboard en een 1.6 benzine motor met 99pk mee. Deze laatste stuks zijn spijtig genoeg enkel voorbehouden voor de lokale markt.

 

Verder krijgt dit laatste hoofdstuk van de allereerste Golf nog een mooie omlijsting. Lichtmetalen velgen, een versnellingspook naar de vorm van een golfbal en andere lichtunits moeten het geheel wat meer glans geven.  Als je dacht dat een dergelijk 'oud' ontwerp voor een appel en ei aan de mensen werd uitgedeeld ben je mis want zelfs hiervoor moet je €10.300 euro neerleggen, wat me een beetje van de pot gerukt lijkt. Al zal de exclusiviteit van deze 1.000 genummerde exemplaren daar ook wel voor iets tussen zitten.

Golf Citi Mk1
Golf Citi Mk1
Golf Citi Mk1

via: carscoop

Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
audifiel 16:27
afbeelding van audifiel

perfect voor die landen!

Christophe 18:06
afbeelding van Christophe

Had ik dat geweten, had er onmiddellijk één gekocht.
Waar kan je dit soort meuk opscheppen?

B4 01:20
afbeelding van B4

Ik dacht dat de Golf I al voor '78 op de markt was.

In Zuid-Afrika doet de constructeurs wel vaker een ouder model langer op de markt houden. Toyota verkoopt daar nog steeds de Corolla uit de late jaren '80.

Sven 08:05
afbeelding van Sven

ik weet niet of je m mag invoeren als nieuwe wagen, want hij voldoet maar aan de euro2-norm...
De Golf I werd in 1974 gelanceerd. De GTI in 1976 en de Diesel in 1978 was een facelift (met plastic bumpers)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws