Toyota GT 86 kent zijn prijs: 31.690 euro

Echte fans hebben de Toyota GT 86 gisteren al besteld of stonden al langer op de wachtlijst.

Voor diegenen die eerst hun stand van de bankrekening met de catalogusprijs willen vergelijken geeft Toyota ons de prijzen mee voor hun nieuwe sportcoupé. De wagen rijdt voor 31.690 euro buiten bij de Belgische verdeler. Voor dat geld krijg je de 2.0 met manuele transmissie. Wie een automaat wil, moet 1.500 euro bijbetalen. Er is één versie beschikbaar, combineerbaar met zeven verschillende koetswerkkleuren.

Vanaf september 2012 staat de GT 86 bij de Toyota-dealer, voor de Europese première rep je je naar het salon van Genève in maart.

Auteur: Auteur: Yvesw
Reacties: 20 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (20)

Plaats een reactie
Mesoerrie 12:16
afbeelding van Mesoerrie

Zeer mooie prijs, had er eigenlijk wat voor gevreesd dat hij uiteindelijk toch 40k ging kosten.
In augustus zou hij in de showrooms moeten staan.

Yvesw 13:02
afbeelding van Yvesw

Dat is net 691 euro teveel. :p
Gaat de BRZ trouwens aan dezelfde prijs uit de garage?

Sven 15:50
afbeelding van Sven

Voor de Subaru BRZ zijn nog geen Belgische prijzen bekend

gtike 16:16
afbeelding van gtike

Valt best mee voor 197 pk

Adolf Van Oostende 05:08
afbeelding van Adolf Van Oostende

Bwa : de Hyunda Genesis Coupé 2.0T kost ook 32 000€ voor 213 turbo-pk ,modeljaar 2012 zelfs 278pk

Wim 09:35
afbeelding van Wim

goeie prijs voor zo iets speciaal

E.R. 15:51
afbeelding van E.R.

Als jullie dit een goeie prijs vinden dan ben ik wel echt een arme man , voor een toch maar gewone coupé . Ik rij al zeer lang met Toyota maar ga toch moeten veranderen van merk :-(((

Yvesw 16:03
afbeelding van Yvesw

@E.R.: Zie het zo, hoeveel "pur sang" wagens ken je nog voor deze prijs? Een standaard (standaard!) Bmw 1 reeks kost al 25.000 euro... Ik vind het ook best veel geld, maar er zijn, buiten dit, weinig value for money wagens te vinden voor minder...
Als je fun voor minder geld zoekt kom je uit bij de Clio RS of de MX5 (rond de 23.000). Daaronder is er op dit moment weinig te vinden...
Al begrijp ik je reactie, het is veel geld voor een simpele coupé. Daar volg ik je volledig in. ;)

Mesoerrie 16:21
afbeelding van Mesoerrie

@ER: Je moet het idd bekijken zoals Yves zegt.
Wat heb je tegenwoordig nog voor 20k?

Techno Patat 18:22
afbeelding van Techno Patat

Heel veel leuk 2 ehands! En daar moet ik het ook zoeken want met de auto's die ik wil is een nieuwkoop onbetaalbaar :s!

De prijs is naarhuidige standaarden mooi, maar het is en blijft veel geld! In mijn ogen kan het toch een ferm stuk goedkoper...

Mesoerrie 18:25
afbeelding van Mesoerrie

Vergeet niet dat de yen heel hoog staat hé Dries ;)
En alles kan ongetwijfeld goedkoper, maar ze moeten ook nog iets verdienen hé, onder meer de ontwikkelingskosten.

Techno Patat 18:37
afbeelding van Techno Patat

Die,kunnen ze over veel grotere aantallen delen als ze hem goedkoper maken! Van wat ik nu van het interieur gezien heb zijn er niet veel dingen die me doen denken aan 30.000 euro waarde...

Dat doet de Hyundai wonderwel beter! En daar krijg je nog eens veel meer pk's en een even goede wegligging!

Mesoerrie 20:29
afbeelding van Mesoerrie

Hoe lager de prijs, hoe meer ze er van zullen verkopen, en over hoe meer auto's de ontwikkelingskosten verdeeld kunnen worden. Daar heb je idd gelijk in. Maar dat wil niet zeggen dat ze daardoor er ook het best aan zullen verdienen. Autofabrikanten en importeurs zijn ook geen liefdadigheidsinstellingen hé. Ze zullen wel goed nagedacht hebben over de prijs, die er ook voor zorgt waar men de auto moet situeren in de markt.

Wat betreft de even goede wegligging doe ik geen uitspraken, ik heb (helaas) nog met geen van beide gereden. Vergeet wel niet dat de Genesis eigenlijk een ferm stuk groter is. En die 12 pk dat de Hyundai meer biedt uit hun 2.0 Turbo, kan mij niet overtuigen. Geef mij maar de atmosferische boxer, lekker werken en toeren draaien ;)

Anonieme gebruiker 11:58
afbeelding van Anonieme gebruiker

Voor 31600 heb je een audi TT en voor 33600 een BMW 3 coupe.
Wees maar gerust dat de meesten liever voor een prestigemerk gaan met hoge restwaarde (alle pk's en stijlkenmerken ten spijt).

Conclusie: tegen deze prijs zal de Toyota 86 geen groot succes worden in België
Om de concurrenten hierboven het hoofd te bieden zou Toyota de 86 in de markt moeten zetten aan pakweg 27000.

(Ter illustratie: kijk wat er met de Opel GT gebeurd is. Een bom op vier wielen, maar helaas in dezelfde prijscategorie als de Z4's, SLK's en TT's van deze wereld. Quasi iedereen rijdt liever met een sterk imago rond dan met een "lager merk" ; zelfs als die sneller is. Tenzij er een significant prijsverschil is natuurlijk).

Yvesw 12:29
afbeelding van Yvesw

Anoniem: Opel had wel het bijkomend probleem dat ze niet meteen synoniem stonden voor "Sportieve" wagens... Dat heb je bij Toyota, en al zeker bij Subaru, wel... En de BRZ 86 is een puristenwagen. Qua interieur kan hij zelfs totaal niet meedingen met pakweg een TT of een 3 coupe. Maar de rijbeleving zal 1000x beter zijn (of dat maken ze ons toch wijs). Ik heb die vraag laatst aan een Subaru dealer ook gesteld: "Wie koopt zo'n ding eigenlijk? En verkoopt het überhaupt?" Naar zijn weten verkoopt het redelijk goed maar zo'n dingen moet de tijd natuurlijk uitwijzen... Ik wacht alleszins op de BRZ met turbo en wat meer pit. Als ze die onder de Imrezza WRX positioneren gaan er toch enkele overstappen denk ik...

Anonieme gebruiker 12:16
afbeelding van Anonieme gebruiker

De prijzen zijn belachelijk duur in Europa. Had wel interesse voor dir model maar is absoluut geen 32000 euro waard. Een 24000 euro zou realistischer zijn want voor 24000 kan je een wagen met meer luxe en mogelijkheden (gezin, vakantie gaan, kofferruimte,..) kopen. Benieuwd wat de prijs in de VS en Japan gaat zijn voor deze wagen, in ieder geval betalen wij altijd teveel.
Voorspelling, telerustellende verkoopcijfers in europa

Anonieme gebruiker 20:16
afbeelding van Anonieme gebruiker

gemiddeld verbruik?

Pieter A. 20:18
afbeelding van Pieter A.

Dat zullen de eerste testen moeten uitwijzen. Wij rijden er binnenkort mee, dus je zal komende maanden de rijtest ervan op onze site zien.

Anonieme gebruiker 16:17
afbeelding van Anonieme gebruiker

Perfect onderhouden BMW M5 bj 2006 Full option 128.000km voor 22.000 euro en meer dan 500PK onder je voeten, ik zou het wel weten.

Yvesw 16:51
afbeelding van Yvesw

@Anoniem: Met 3x zo'n dure verzekering, 5x zo'n duur onderhoud en 2x het verbruik... Als je zo'n vergelijkingen maakt moet je wel naar het hele kostenplaatje zien :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws