4 redenen waarom we Chevrolet gaan missen

Chevrolet-verwijnt-uit-Europa

Eind 2015 trekt Chevrolet zich terug uit Europa. Na de overname van Daewoo in 2004 wist Chevrolet nooit echt potten te breken in Europa. Toch zijn er enkele wagens die er bovenuit steken.

Met een marktaandeel van 1,2 procent in Europa is Chevrolet niet groot genoeg om rendabel te blijven volgens het merk.

Spijtig, want hoewel het merk - laten we eerlijke zijn - veel grijze wagens verkoopt, zijn er toch enkele opvallende verschijningen:

1: Chevrolet Cruze SW

Chevrolet-verwijnt-uit-Europa

De Amerikaanse concurrent van de Volkswagen Golf Variant. En stiekem, ziet hij er ook iets speelser uit dan die droge Duitser. Zeker in het wit met zwart logo en zwarte velgen krijgt de Cruze SW een knappe uitstraling.

2: Chevrolet Trax

Chevrolet-verwijnt-uit-Europa

Een Opel Mokka met stoerdere looks en een goedkoper prijskaartje, zo kan je de Trax omschrijven. Hoewel de bodemvrijheid teniet wordt gedaan door de gigantische voorbumper, hebben we dit toch liever dan de Mokka.

3: Chevrolet Volt

Chevrolet-verwijnt-uit-Europa

Een elektrische wagen die 6.000 euro meer kost dan de Camaro. Toch vinden we het knap dat Chevrolet de wagen hier ook verkoopt.

4: Chevy Camaro

Chevrolet-verwijnt-uit-Europa

Zesduizend euro goedkoper dan de bovenstaande hybridemeuk en op en top 'Murica. De 20 l/100km moet je er dan maar bijnemen.

Welke Chevrolet gaat jullie altijd bijblijven?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 7 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Nathan 15:36
afbeelding van Nathan

De Volt, omdat de thuislader van de perswagen niet overeenkwam met het elektriciteitsnet hier. Hij claxonneerde om de 15min heel de buurt wakker. Midden in de nacht.

Rob 16:00
afbeelding van Rob

"Welke Chevrolet gaat jullie altijd bijblijven?"
Wel, niet eentje uit dit lijstje in ieder geval ;-)
De HHR -is tot mijn verbazing gewoon verkocht in Nederland- gaat mij wel bijblijven. Zag laatst nog een oranje exemplaar rond rijden. Niet direct mooi, wel uniek. Uniek kun je de Koreaanse en Duitse Chevy's niet echt noemen. Mooi trouwens ook niet.... Hoewel de Cruze inderdaad een best knappe auto is.

BePa 17:41
afbeelding van BePa

Ik mis nog het meest de Orlando, die niet voorkomt in het lijstje. De meest stoere en robuust vormgegeven MPV die er rond rijdt. Wel zonde dat ze er oude, zuipende GM-motoren in monteren..., anders had ik er nog in kunnen rondrijden.

Sven 20:35
afbeelding van Sven

dat is misschien omdat ikzelf met zo eentje rondrijd :). En dat is niet uit autoliefde dat we die gekocht hebben, wel wegens waar-voor-je-geld en drie kinders. Ik krijg trouwens geregeld de vraag of dat een 4x4 is, want dat ziet er blijkbaar zo uit.

Jean Marie 20:04
afbeelding van Jean Marie

ik heb eens in een vlaag van zinsverbijstering een nieuwe chrevrolet tacuma gekocht...ppfff...veel ruimte, dat wel,maar dat kreng verstookte bij huisvaderrijstijl 10 liter op 100km....
Bij elke bult of verkeersdrempel kraakte de voorkant van de ( nieuwe !! ) auto alsof het de laatste bult of drempel was, niet meer normaal...volgens de chevrolet dealer waren ze daar " een beetje gevoelig aan"
Mijn zoon heeft die auto eens geleend en was in een ongeval betrokken, de zoon kwam er goed uit,ongeval was op lage snelheid,maar de Tacuma was total-loss...gelukkig had ik een omnium....heb echt gene chevrolet tacuma meer gekocht....

Wim 08:59
afbeelding van Wim

Ik moet zeggen, de Cruze SW 1.7 cdti 130 pk kon mij echt wel overtuigen. Natuurlijk was het gewoon een Astra met een(toen even) betere motor/koppeling(Astra had nog de 125pk versie). Echt niets stoorde me aan de wagen.

Sven 15:09
afbeelding van Sven

Laten we er overigens ook de Spark EV bij betrekken, een modelletje dat me veelbelovend leek maar dus niet naar Europa komt. Of ze moesten een Corsa EV bouwen...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws