Tesla vraagt reservatiehouders Model 3 nog eens $2.500 op te hoesten

model-3-piggybank

Model 3-klanten in Noord-Amerika moesten al 1.000 dollar neer leggen voor een reservatie, nu vraagt Tesla dat ze hun bestelling confirmeren door... nog eens 2.500 dollar te betalen. In for a penny in for a pound.

Moest je de wereld enkel aan het bekijken zijn met een Elon-bril, dan zou het je ontgaan kunnen zijn dat Tesla met wat financiële "ongemakken" kampt. Katalysator daarvan is de Model 3. Of beter; de bouw ervan. Want Tesla lijkt maar niet op schema te komen. Waardoor het natuurlijk serieuze gelden mis loopt. Het Amerikaanse bedrijf wil nu de geldpot terug wat aanvullen door reservatiehouders nog eens in de buidel te laten tasten. In de VS en Canada alvast.

Specifiek komt het er op neer dat Amerikaanse en Canadese klanten die al 1.000 dollar betaalden om in de rij te mogen staan om een Model 3 te ontvangen nu nog eens 2.500 dollar moeten ophoesten om zeker te zijn dat hun wagen daadwerkelijk zal gebouwd worden. Doen ze dat niet, dan betaalt Tesla evenwel de initiële 1.000 dollar terug. Om je een idee te geven; momenteel zijn er zo'n 400.000 mensen die al een Model 3 hebben gereserveerd. Schrijven die allemaal nog eens 2.500 dollar over, dan krijgt Tesla een kapitaalinjectie van maar liefst 1 miljard.

Productie op gang krijgen

Geld dat Tesla nodig zal hebben om de productie van de Model 3 verder op gang te krijgen. Momenteel weet het merk niet meer dan 3.400 exemplaren per week uit de fabriek te krijgen. Al is fabriek soms zelfs overroepen, want Tesla liet eerder een massieve tent bouwen naast de fabriek om ook daar Model 3's in elkaar te schroeven.

Krijgt het Amerikaanse merk de productie niet op tempo, dan zou klant numéro 400.000 wel eens dik twee jaar kunnen wachten op zijn Model 3.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Jos D. 07:44
afbeelding van Jos D.

Iedereen met méér dan 4 hersencellen had al door dat die 1.000 $ voorschot een verdoken kapitaalinjectie was. Wie er nu nog in trapt, mag hersendood verklaard worden.

Edison 20:42
afbeelding van Edison

Na alle horrorberichten qua kwaliteit van die wagen, alsook de financiële toestand van tesla, moet je goed zot zijn om die 2500 eur nog te betalen.

Tesla is een pionier zoals Yahoo en MSN, maar over 5 jaar praat niemand hier nog over.

andre123 10:08
afbeelding van andre123

tesla is zeker een meerwaarde voor de autoindustrie,helaas het vertrouwen krijgt de laatste tijd wel een flinke deuk.
hoog tijd dat ze hun geld besteden aan het bouwen van autos in plaats van prestige projecten

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws