Subaru wil volledig gamma elektrificeren tegen 2035

Subaru elektrisch

De Japanse constructeur, altijd een buitenbeentje in de autosector, heeft zijn visie op elektrificatie uit de doeken gedaan. Het merk wil daarbij zijn kernwaarden duidelijk niet verloochenen.

Hoewel Subaru wereldwijd een autogigant is, wordt het op de Europese markt als een kleine speler beschouwd. Daarom krijgt het iets meer krediet om de strenge Europese uitstootnormen te behalen. Met op dit moment alleen de milde hybride e-Boxer, enkele SUV’s en weinig zuinige boxermotoren zitten de Japanners ook niet bepaald op koers.

Maar tegen 2035 moet die achterstand omgebogen zijn in een voorsprong, zo laat Subaru nu weten. Over tien jaar moet minstens 40 procent van de wereldwijde verkoop bestaan uit volledig elektrische of hybride modellen. Nog eens vijf jaar later moeten alle modellen wereldwijd geëlektrificeerd, en dus minstens hybride zijn.

Subaru wil wel blijven vasthouden aan de middelgrote vierwielaangedreven auto’s die het vandaag bouwt. Voor de hybride en elektrische aandrijflijnen wordt er vooral gekeken naar partner Toyota.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws