SsangYong ziet broodnodige geldkraan dichtgedraaid

SsangYong Mahindra corona

De Koreaanse constructeur SsangYong ziet een broodnodige investering van eigenaar Mahindra geschrapt worden. De reden daarvoor is de coronacrisis. SsangYong moet nu zelf op zoek naar flinke investeringen.

De Indiase eigenaar van SsangYong, Mahindra, heeft een geplande giga-investering in het Koreaanse merk geschrapt. De coronacrisis houdt ook lelijk huis in India, waardoor ook daar de autoverkoop zowat is stilgevallen. In maart liet Mahindra bijvoorbeeld 88 procent lagere cijfers optekenen.

Mahindra, dat 74,65 procent van SsangYong in handen heeft, was aanvankelijk van plan om 423 miljoen dollar in SsangYong te pompen, om het tegen 2022 winstgevend te maken. Door de coronacrisis achten de Indiërs het niet meer aangewezen om zoveel geld te investeren, en raden ze de Koreanen aan om zelf op zoek te gaan naar bronnen van inkomsten.

Normaal gezien plande SsangYong eind dit jaar een volledig elektrische Korando. Het is nog niet duidelijk of de afgeblazen investering daar een invloed op heeft. Mahindra is wel bereid de komende drie maanden eenmalig 32 miljoen dollar te investeren om de Koreaanse constructeur op de been te houden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws