RIP Bentley Mulsanne: laatste exemplaar van de hand gerold

Bentley Mulsanne productie einde 2020

Sorry voor de flauwe woordspeling, maar na meer dan 7.300 met de hand gebouwd exemplaren heeft Bentley de productie van de Mulsanne stilgelegd. De Flying Spur neemt nu de fakkel van toplimousine bij de Britten over.

Normaal gezien had de laatste Mulsanne enkele maanden geleden al klaar moeten zijn, maar het coronavirus stak daar een stokje voor. De afscheidsceremonie voor de laatste exemplaren moest dus de nodige regels rond social distancing in acht nemen.

Opmerkelijk: Bentley geeft niets prijs over het laatste exemplaar, op een schimmig silhouet op een foto na. We gokken dus dat die binnenkort onder de hamer gaat voor een of ander goed doel. Het voorlaatste exemplaar is voor een eigenaar uit de Verenigde Staten, en is een Mulsanne Speed 6.75 Edition by Mulliner. Dat exemplaar krijgt een tweekleurig koetswerk in rozengoud en blauw.

Bentley Mulsanne productie einde 2020

Die 6.75 Edition by Mulliner was een tot 30 exemplaren beperkte reeks om de aandacht nog eens te vestigen op het einde van de productie. Sinds deze generatie, getekend door Dirk Van Braeckel, eind 2009 in productie ging, kropen er maar liefst drie miljoen werkuren in de bouw van alle Mulsanne-exemplaren. Omdat de 6,75 liter grote motor niet meer aan de strengere uitstootnormen gaat kunnen beantwoorden, gaat hij nu finaal uit productie.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws