Officieel: Bentley zwaait Mulsanne uit met 6.75 Edition (2020)

Bentley Mulsanne 6.75 Edition 2020

In de lente trekt Bentley de stekker uit zijn Mulsanne, maar niet na hem nog eens uit te zwaaien met een beperkte reeks. Nadien neemt de Flying Spur de rol van vlaggenschip over.

De speciale reeks krijgt de naam “6.75 Edition” en verwijst natuurlijk naar de legendarische 6¾-motor die dit jaar 60 jaar productie viert. Hij wordt gebaseerd op de Mulsanne Speed, en neemt diens V8 met 537 pk en 1.100 Nm over.

Bentley Mulsanne 6.75 Edition 2020

Een speciaal 6.75 Edition-opschrift is terug te vinden in het interieur en rondom de auto, inclusief welkomverlichting. Glanzend zwarte accenten maken de buitenkant af. Onder de motorkap vind je niet de handtekening van de man die de motor in elkaar vees, maar van Bentley-CEO Adrian Hallmark. Voor het interieur voorziet Bentley keuze uit vier kleuren, gecontrasteerd met zilver.

Bentley Mulsanne 6.75 Edition 2020

Na de productie van 30 exemplaren van deze 6.75 Edition is het over en uit voor de Mulsanne. De Flying Spur neemt dan de fakkel over als vlaggenschip van het Bentley-gamma. Tegen 2023 moet die een hybride aandrijflijn krijgen.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws