Autonieuws

Eerste tests met kilometerhefing van start

De drie gewesten zijn het eens over de uitwerking van de kilometerheffing. Zowat 1.200 mensen zullen die kilometerheffing uittesten in de komende tijd. Zij krijgen een On-Board Unit die hun verplaatsingen registreert en ook het tarief op het gekozen traject weergeven.

Het proefproject is onderdeel van het akkoord dat begin 2011 gesloten werd tussen de gewesten. Het doel is om te kijken wat de impact is van de heffing op de weggebruiker. Ook wordt nagegaan of het verplaatsingsgedrag wijzigt, afhankelijk van het inkomen. De doorlooptijd van het hele proefproject wordt op ongeveer 10 maanden geschat. De resultaten van de proef worden verwacht in de eerste helft van 2014.

"Met dit proefproject kunnen we nu nagaan op welke manier een kilometerheffing de mobiliteit beïnvloedt. We willen ook nagaan of mensen zich anders gaan verplaatsen afhankelijk van hun inkomen, zodat we ook de sociale aspecten van een kilometerheffing voor personenwagens niet uit het oog verliezen", horen we nog bij Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen