Autonieuws

Bedrijf koopt BMW, particulier koopt Dacia: Dit is huidige stand van inschrijvingen in België (2024)

De eerste drie kwartalen van 2024 liggen achter ons en daardoor kunnen we interessante evoluties in autoland waarnemen. Zo kent de elektrische auto een buitensporig marktaandeel... maar blijft de particulier grotendeels weg van de EV. Of toch niet helemaal.

Cijfertijd op vrijdagnamiddag. Jep, we durven wat bij Autofans. Al is het altijd interessant om de cijfers van automobielorganisatie Febiac er bij te nemen om te bekijken hoe de Belgische markt evolueert qua autobezit. En nu de eerste drie kwartalen van 2024 achter ons liggen, krijgen we een duidelijk beeld van hoe het jaar zal eindigen.

Dubbele winst

Laten we beginnen met het meest populaire merk van het moment. Dat is - geen verrassing - BMW. Straffer nog, moest het Duitse merk vorig jaar nog de Model Y voor zich dulden als populairste model in ons land, dan staat tegenwoordig ook de BMW X1 op stek één. Met 14.327 inschrijvingen tegenover de 10.292 voor de Model Y. BMW schrijft dus én de meeste auto's in in België én heeft het populairste model van allemaal. Hieronder zie je alvast de top 20.

Image
Modellen belgie

Hoewel de top 20 een gezonde mix van benzines, hybrides en EV's toont, is de groei van de elektrische markt in België gigantisch. Momenteel is maar liefst 27% van de ingeschreven auto's een EV. Da's meer dan 1 op de 4! De overgrote meerderheid daarvan worden uiteraard ingeschreven door bedrijven, maar toch staat ongeveer 1 op de 10 (12,7%) op naam van een particulier.

 

BMW VS DACIA

Dat BMW ondertussen hoge toppen scheert heeft uiteraard bedrijfswagentechnische redenen. Want kijk je naar het verschil tussen bedrijven (+zelfstandigen) en particulieren, dan merk je een groot verschil qua aankoop. Kijk maar even naar de lijst hieronder.

Image
Auto inschrijvingen belgie

Zoals je kan zien kopen bedrijven en zelfstandigen vlot BMW's, Audi's en Tesla's, maar vindt de particulier eerder zijn heil in Dacia, Citroën en Toyota. Dat particulieren daardoor goedkopere auto's kopen staat buien kijf. Waardoor de markt steeds verder versplintert tussen bedrijfswagens en particuliere auto's. Wil je zelf de cijfers in detail even bekijken? Dat kan hier!

 

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen