Autonieuws: Autosalons

Officieel: Ford Mondeo facelift

Na heel wat speculaties en spyshots onthult Ford nu de facelift van de Mondeo. Geen spectaculaire aanpassingen, wel een evolutie van de laatste generatie. Vooraan merken we een volledig vernieuwde grille op die wat wegheeft van de S-Max- en Galaxy-familieleden. LED-verlichting vinden we ook op deze Mondeo zowel voor- als achteraan terug. Toch vindt de grootste wijziging op motorisch vlak plaats; de nieuwe 2.0 EcoBoost, voorzien van 240 pk wordt voorgesteld op deze facelift.

Daarmee wordt het gamma EcoBoost-motoren verder aangevuld. Naast deze potente variant zien we ook de bestaande 2.0 met 203 pk.

Op dieselvlak introduceert Ford een 2.2 TDCi die goed moet zijn voor 200 pk, wat 12 procent meer is dan de vorige variant. Ook deze vult het bestaande 2.0 gamma aan, die laatste is beschikbaar met 115, 140 of 163 pk.

Binnenin doet Ford een update van de materialen, de console wordt voorzien van LED-verlichting en de deurpanelen werden hertekend. Qua uitrusting gaat de Mondeo er ook op vooruit, met onder andere Lane Departure Warning en een achteruitrijcamera.

Officiële onthulling gebeurt eind augustus op het Salon van Moscow, een dikke maand later staat de wagens bij de dealer. (Belgische) prijzen zijn voorlopig niet bekend.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen