Autonieuws: Autosalons

Officieel: Renault Laguna III facelift

In Parijs zal Renault een ultieme facelift tonen, in een poging om de verkoop weer wat aan te zwengelen. De voorkant krijgt een familiegezicht, waardoor hij beter aansluit bij de [Mégane][1] en [Clio][2]. Een nieuwe bumper met chroomstrip moet de wagen wat meer cachet geven. [1]: https://autofans.be/rijtest/rijtest-renault-m%C3%A9gane-coup%C3%A9-cabriolet-20-dci-160 [2]: https://autofans.be/content/rijtest-renault-clio-rs

Een tijdje geleden vroegen we ons af of het laatste uur van de Renault Laguna geslagen had. Wat later bood zich een kleine restyling aan en leefde de Laguna verder in de schaduw van de Duitse verkoopsbommen. De oorzaak van het uitblijven van het succes is de negatiever bijklank van de vorige generatie, die met elektronische problemen kampte. 

Ook het binnenwerk van de koplampen werd hertekend. Onder de kap vinden we een zuiniger en schonere 1.5 dCi met 110 pk. De CO2-uitstoot van de wagen daalt daarmee tot 120 g/km. Een aantal dieselvarianten krijgen ook het 4Control-besturingssysteem ter beschikking. Ook een automaat wordt beschikbaar op een aantal versies. De dCi 150 en dCi 105 verdwijnen dan weer uit het gamma. Prijzen zouden onveranderd blijven, hoewel de Laguna een verbeterde uitrusting krijgt. Of hij daarmee uit de schaduw kan treden van de Citroën C5, de Peugeot 508 of de Volkswagen Passat is nog af te wachten.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen